Probíhá mezinárodní soutěž o nejveselejší fotku z divoké přírody. Pomůžete vybrat tu nejlepší?

autor: Petr Kadlík
Máte smysl pro humor a milujete povedené snímky divokých zvířat? Chtěli byste získat téměř 15000 korun? Máme pro vás informaci o mezinárodní fotografické soutěži Comedy Wildlife Photography Awards, kde na vás právě taková příležitost čeká.


Soutěž Comedy Wildlife Photography Awards 2022

Dnes se dá soutěžit prakticky v čemkoliv. V roce 2015 si fotografové Paul Joynson-Hicks a Tom Sullam řekli, že světu rozhodně chybí soutěž o nejlepší veselou fotku z divoké přírody.

A protože v dobách internetu může být od nápadu k realizaci jen krůček, tak neváhali a založili spolu Comedy Wildlife Photography Awards. Od té doby sláva a mezinárodní známost soutěže trvale stoupá. O kvalitě soutěžních fotografií se to říct nedá ... ale to jen proto, že již od prvního ročníku jsou prostě dokonalé!

Několik úžasných snímků z aktuálního ročníků včetně původních názvů, jaké jim dali jejich autoři, můžete vidět v tomto článku.



Do fotografické soutěže se může přihlásit kdokoliv, jehož fotka z přírody zapadne do některé ze vyhlášených kategorií. Z hromady přihlášených fotek organizátoři vyberou 40 nejlepších, mezi kterými bude následně odbornou porotou vybrán vítěz. Mimochodem, mezi letošním výběrem nejlepších fotek z celého světa je i jedna od českého fotografa!

V soutěži je dokonce i speciální juniorská kategorie do 18 let, takže se mohou hlásit i děti či studenti. Díky samostatné kategorii se tak nemusí bát, že mezi „starými mazáky“ nebudou mít šanci.



Správná fotografická soutěž má mít i pořádnou výhru - takže kromě hromady zasloužené (a penězi ani zlatem samozřejmě nevyčíslitelné) slávy může výherce získat i zajímavé fotografické vybavení. Na absolutního vítěze pak dokonce čeká týdenní safari pro dvě osoby v Masai Mara v Keni.

A to je rozhodně místo, kde si dobrý fotograf divoké přírody zaručeně přijde na své!



Odměněni ale nejsou jen vítězové, ale i hlasující diváci. Kromě hodnocení soutěžních snímků odbornou porotou totiž probíhá i veřejné hlasování, kterého se může zúčastnit každý. Stačí navštívit speciální stránku na webu soutěže označenou „People's Choice Award vote is open!“ a vybrat fotku, která se vám ze všech nabízených líbí nejvíce.

Při hlasování pak stačí jen zadat svůj email a pokud budete mít štěstí a vylosují vás, tak bude výhra 500 Liber (podle aktuálního kurzu cca 14 tisíc Kč) vaše. Hlasovat můžete až do 27. listopadu, celkové vyhlášení výsledků proběhne 8. prosince 2022.



Ale i když nevyhrajete jako hlasující, tak můžete přemýšlet, zda se příští rok nezúčastníte jako fotograf. Přihlášky jsou otevřené pro všechny, bez ohledu na bydliště, jazyk nebo lokalitu pořízeného snímku.

Na soutěži Comedy Wildlife Photography Awards je výborný fakt, že na výhru nemusíte putovat přes půl světa, abyste zkusili vyfotit divokého tygra nebo žraloka. S trochou štěstí a fotografického umu můžete soutěž vyhrát i s „obyčejnou“ veverkou, kterou vyfotíte v parku za domem.



Času na pořízení té nejlepší fotky budete mít víc než dost, uzávěrka přihlášek pro fotografy na příští ročník proběhne až 1. září 2023.

PS: Se soutěží nemá Příroda.cz nic společného, v případě jakýchkoliv dotazů prosím kontaktujte přímo ComedyWildlifePhoto.com.




zdroj: ComedyWildlifePhoto.com



témata článku:
autor:
datum vydání:
25. října 2022


Diskuze k článku „Probíhá mezinárodní soutěž o nejveselejší fotku z divoké přírody. Pomůžete vybrat tu nejlepší?“



 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!