Víte, jaké chemické složení má obyčejné vejce nebo banán?

autor: Petr Kadlík
Jako zákazníci bychom se jistě měli zajímat o složení potravin, takže v obchodech pečlivě studujeme malým písmem psané dlouhé výpisy složení a hledáme, jestli neobsahují nějaké 'nebezpečné' chemikálie. Přitom ale často nemáme ani tušení, co vše obsahuje obyčejné 100% přírodní ovoce.

Tato myšlenka zaujala australského učitele chemie Jamese Kennedyho a proto si zkusil takový rozbor skutečně udělat. Podívejte se, jaká "éčka" například obsahuje obyčejný banán, borůvky nebo kiwi. Asi budete dost překvapeni, co vše se tam dá najít a jaké ohromné množství "nebezpečné chemie" vlastně konzumujete.

Ono totiž ne všechno, co má "uměle a chemicky" vypadající název, musí být skutečně něco v potravinách nepřirozeného... Tak dobrou chuť!

Zdroj: JamesKennedyMonash.Wordpress.com



autor:
datum vydání:
30. října 2018


Diskuze k článku „Víte, jaké chemické složení má obyčejné vejce nebo banán?“



 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!