Proč vyrazit na lyže do Rakousku s dětmi?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Epidemie covidu sice omezuje možnosti lyžování, ale po jejím skončení pro vás máme skvělý tip. Rozzářené dětské oči, sníh kam se podíváš, dny plné her, sportu a smíchu. Tak by měla vypadat ideální rodinná zimní dovolená.

Za jistotou sněhové nadílky, nepřeberným množstvím sportovních aktivit, dobrou kuchyní a zábavou pro všechny členy rodiny zamiřte k našim jižním sousedům. Rakousko vás přivítá s otevřenou náručí a představí vám zimu v její nejkrásnější podobě.

1. Školy plné radosti

Možná s nelibostí vzpomínáte na své lyžařské začátky, kdy jste se pod přísným dohledem rodičů pokoušeli zkrotit své zánovní lyže, které vám neomylně zas a znovu klestily cestu nejbližším křovím.

Lyžařské školy a mini školičky, jež jsou součásti většiny rakouských lyžařských areálů, naučí vaše ratolesti nejen výborné technice, ale i lásce k lyžování. První obloučky do sněhu jim pomůže vykroužit lektor v masce medvěda, do kopce vyjedou po kouzelném koberci a každý pokrok bude odměněn zaslouženým potleskem.

Ve ski regionu Ramsau nadchne děti zážitková sjezdovka Märchenabfahrt, pojatá jako cesta z pohádky do pohádky. Ve společnosti roztomilých čarodějnic a trpaslíků se i případný pád zaručeně obejde bez slziček.

2. Výlety na běžkách

K tomu, byste si mohli užít romantický večer ve dvou je nutné unavit dítka na mrazivém horském vzduchu. Ideální volbou je nazout běžky a vyrazit vstříc nekonečným zasněženým pláním.

Přes 500 kilometrů běžkařských tratí nabízí region Kitzbühel. Ve sluncem zalitých, precizně upravených, stopách si vychutnáte krajinářsky dokonalé úseky, vůni lesních mýtin i bohatou sněhovou nadílku, jako stvořenou pro stavbu gigantického sněhuláka.

Energii pro zdolávání dalších kilometrů můžete načerpat v některé z tradičních horských chat. Bohatě pocukrovaný kaiserschmarren potěší nejmenší strávníky a znaveným rodičům dodají elán sýrové taštičky Zillertaler krapfen.

Jak se po úrazu dostat díky motodlaze rychleji k lyžování?


3. Bruslařská krasojízda

Ve výčtu zimních sportů nesmí chybět bruslení. I na tuto kratochvíli jsou v Rakousku skvěle připraveni. Vybírat můžete mezi zamrzlými hladinami alpských jezer nebo moderními zastřešenými kluzišti.

V nejjižnější rakouské spolkové zemi Korutany se nachází největší zamrzlá ledová plocha v Evropě. Na jezeře Weissensee tak budete mít zaručeně dostatek prostoru na efektní piruety i super rychlé hokejové blafáky.

4. Vodní radovánky

Tvářičky ošlehané větrem, ruce zkřehlé mrazem a červené nosy přímo volají po teplé koupeli. Zavítáte-li do Zillertalu – jednoho z nejlepších lyžařských středisek v Rakousku – pak byste si neměli nechat ujít návštěvu termálního areálu Erlebnistherme ve Fügenu.

Zmoženým svalům prospěje masáž vodními tryskami, imunitu nastartuje pobyt v některé z osmi saun. Bazén s umělým vlnobitím a venkovní vyhřívaný bazén s mořskou vodou dá dětskému dovádění příchuť letních prázdnin.

5. Na kus řeči ke zvířátkům

Při troše štěstí se vám během sjíždění zasněžených svahů podaří zahlédnout ladný skok kozorožce, jenž s obdivuhodnou samozřejmostí zdolává zmrzlá horská úbočí nebo vám učaruje elegantní let krále nebes – orla skalního.

V národním parku Kalkalpen, ležícím v blízkosti hornorakouského lyžařského resortu Pyhrn-Prielu, nabízí možnost krmení vysoké zvěře. Těšit se můžete na blízké setkání s kamzíky, jeleny i laněmi. Dětské kontaktní zoo jsou i součástí některých dětských lyžařských škol.

Sníh odletující od koňských kopyt při spanilé jízdě na saních zaručeně přiměje vaše ratolesti odvrátit zrak od displeje mobilního telefonu a užít si kouzlo přítomného okamžiku.


6. Sáně, boby, kola

Nudy se na dovolené v Rakousku rozhodně obávat nemusíte. Malým i velkým sportovcům je k dispozici množství více či méně obvyklých kratochvílí. Můžete podniknout výlet na sněžnicích, zahrát si curling, sjet z kopce na sáňkách nebo se projet na bobové dráze.

Žhavou novinkou lyžařské oblasti Schladming-Dachstein jsou cyklo vyjížďky na fatbiku.

Milovníci adrenalinu mohou vyzkoušet paragliding, freeriding nebo módní heliskiing – skok z vrtulníku a následný sjezd z vrcholku hory, jež si lze užít třeba v lyžařském středisku Lech Zürs.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
18. ledna 2021


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!