Tipy na aktivity pro malé přírodovědce

článek je inzerce, nejde o odborný text
Zajímá se vaše dítě o přírodu a chcete mu poskytnout inspiraci pro zábavné a vzdělávací aktivity venku? Děti mají přirozeně k přírodě velmi blízko. Pokud je v jejich touze po poznání podpoříme, budou se i v dospělosti do přírody rádi vracet a zajímat se o to, jak ji chránit. V tomto článku přinášíme skvělé tipy pro malé přírodovědce, kteří rádi objevují svět kolem sebe.


Procházka jako cíl

Výlety do přírody jsou skvělá aktivita pro celou rodinu. Pokud mají vaše procházky v přírodě většinou nějaký přesně vytyčený cíl, zkuste to někdy pojmout jinak. Nikam nespěchejte, nechte děti zastavit se u toho, co je zaujme a dejte jim dostatek prostoru pro zkoumání mechu, pozorování brouků, poslouchání ptáků. Můžete si s nimi povídat o tom, co vidí a slyší, a rozšiřovat jim obzory. Malí výletníci ocení i profesionální vybavení. Určitě jim přijde vhod treková sada 5 v 1, ve které nechybí dalekohled, kompas, čelovka, krokoměr a vak, do kterého to všechno zabalíte. 

Dětské mikroskopy

Skvělým nástrojem pro zkoumání přírody je dětský mikroskop.

V přírodě děti najdou mnoho zajímavého materiálu, který si mohou přinést domů a prozkoumat jeho detailní struktury. MiniScience mikroskop je vhodný již pro děti od 4 let, které ještě neumí přivřít jedno oko, umožňuje totiž pozorovat vzorky oběma očima.

Mikroskop dětem odhalí svět fascinujících detailů listů, rostlin, nerostů, hmyzu nebo srsti zvířat. Některé dětské mikroskopy umožňují průzkum přímo v terénu. Patří mezi ně třeba digitální mikroskop 3 v 1. Z jeho těla máte během chvilky kapesní mikroskop, který si můžete vzít kamkoliv sebou na cesty.

Pro malé entomology

Fascinuje vašeho malého přírodovědce svět hmyzu? Vybavte ho krabičkou na brouky a může se vydat na lov! Objevování brouků může být nejen zábavné, ale také učí děti o rozmanitosti života v jejich okolí. Krabička Insect Lore s průduchy ve víčku je vybavena lupou a praktickým klipem pro připevnění na opasek nebo batoh. Pro bezpečné pozorování hmyzu, berušek, brouků a motýlů je navržena také síťka na hmyz, která se dá jednoduše přenášet složená v pouzdře. 

Krása noční oblohy

Pozorování hvězd je nejlepší, když je obloha bez mraků a měsíc není zrovna ve fázi úplňku. Položte si deku nebo si připravte pohodlná křesla a kochejte se noční oblohou. Hledejte souhvězdí Velký vůz, hvězdu Polárku nebo planety Venuši či Jupiter.

Nezapomeňte si s sebou vzít pomůcky pro pozorování hvězd, jako je dobrá hvězdná mapa, dalekohled nebo rovnou dětský astronomický teleskop, se kterým můžete pozorovat i krátery a struktury na Měsíci. 

Všechny tyto aktivity nejenže podněcují zájem dětí o přírodu, ale také rozvíjejí jejich kreativitu, schopnost pozorovat a kriticky přemýšlet. Ponořte se s nimi a hračkami Kint do tohoto úžasného světa přírody a sledujte, jak jejich zvídavost den ode dne roste.´



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
26. dubna 2024


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!