Časopis Krkonoše – Jizerské hory 7/2011

autor: Jiří Bašta
Červencové číslo měsíčníku Krkonoše – Jizerské hory představuje nejen prázdninovou krajinu na horách, v podhůří a na blízkém Broumovsku, ale také seznamuje s detaily, které bychom mohli minout bez povšimnutí, a ohlíží se za přírodními i lidskými dramaty


Velká Kotelní jáma – botanický poklad

Nejdražší šperky bývají nenápadné. Neplatí to jen v klenotnictví, ale i v botanice. Jiří Dvořák nás s sebou bere na exkurzi jedním z nejcennějších míst v Krkonoších. Článek je bohatě doprovázen fotografiemi rostlinných vzácností, kterých bychom si většinou ani nevšimli – kdyby vůbec byly přístupné.

Obaleč modřínový

Největší chemická bitva v dějinách evropských národních parků – tímto dramatickým podtitulem je opatřen další díl seriálu o velkých kauzách v historii ochrany přírody Krkonošského národního parku z klávesnice Jana Štursy. Memento nanejvýš aktuální

Červenka obecná

V příloze pro mládež naleznete plakát s chytrým pěvcem z parků, zahrad i lesů – červenkou obecnou. Součástí čtyřstrany je kvíz a hlavolam, kde je červenka hlavní hrdinkou

Databázi textů z časopisu Krkonoše – Jizerské hory a další podrobnosti naleznete na krkonose.krnap.cz

Obrázky: 1 Obálka časopisu Krkonoše – Jizerské hory 7/2011 – foto z Velké Kotelní jámy Zdeněk Patzelt
2 Travnatá květnatá teráska ve Velké Kotelní jámě – foto Jiří Dvořák
3 Chemický boj v Krkonoších, 80. léta – foto Jan Vaněk
4 Červenka obecná na kresbě Renaty Oppeltové

Fotogalerie k článkuTravnatá květnatá teráska ve Velké Kotelní jámě - klikněte pro zobrazení detailuChemický boj v Krkonoších, 80. léta - klikněte pro zobrazení detailuČervenka obecná na kresbě Renaty Oppeltové - klikněte pro zobrazení detailuObálka časopisu Krkonoše – Jizerské hory 7/2011 – foto z Velké Kotelní jámy  - klikněte pro zobrazení detailu


autor:
Jiří Bašta
email: jbasta@krnap.cz
šéfredaktor časopisu Krkonoše

datum vydání:
14. července 2011


Diskuze k článku „Časopis Krkonoše – Jizerské hory 7/2011“



 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!