Jak poznat dobrého zaměstnavatele?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Tuto otázku si zřejmě klade nejeden uchazeč o práci. Odpověď na ni je však vícerozměrná, protože každý má jiné definice, které v kontextu zaměstnavatele znamená „dobrý“. Pro někoho jsou důležitější přátelské vztahy s vedením, jiný oceňuje důsledné dodržování termínů a kompletaci dokumentace a pro jiné budou důležití lidé, kteří tvoří jeho tým. Pokud se naplní potřeby všech z nich, v konečném důsledku získáme zaměstnance společnosti, kteří jsou s prací spokojeni. A to bude nejlepším ukazatelem toho, zda je zaměstnavatel dobrý.


Zaměstnanci - lakmusový papírek společnosti

V konečném důsledku je hnacím motorem právě spokojenost současných zaměstnanců společnosti. Pokud členové týmu dostávají v práci úkoly, které jsou schopni splnit, dostávají slovní (a někdy i finanční) pochvaly za své úspěchy, mají kolem sebe přátelské spolupracovníky a prohlubují si dovednosti v očekávaném rozsahu, pak máme recept na správné vedení náborových procesů a efektivní řízení lidí.

Dobře vedený nábor

Nábor není jen o prezentování našich očekávání směrem k budoucímu pracovníku a hodnocení, zda je schopen je naplnit. Je to také zkoumání jeho minulých zkušeností, toho, co je důležité v jeho profesním a soukromém životě a co ho motivuje. Následně umíme zkontrolovat, zda personalista zapadá do procesů naší společnosti a jaké nástroje mu musí poskytnout, aby byl z práce spokojen. Někteří budou potřebovat pochvalu od manažera, jiní finanční prémie – je třeba je umět napasovat na lidi, které máme v týmu, abychom si vybudovali pocit sounáležitosti a poslání.

Flexibilita zaměstnavatele

To samozřejmě vede k flexibilitě zaměstnavatele vůči zaměstnanci. Samozřejmě nejde o to, abychom vše přizpůsobili 1 člověku z týmu nebo změnili firemní politiku, protože v naší společnosti se objevil nový člověk. Flexibilitu zaměstnavatele vytvářejí nástroje, které lze přizpůsobit zaměstnanci. Předpokládejme, že mu můžeme dát tisíc korun. V závislosti na člověku to můžeme udělat formou výběru finančních prostředků, výběrem školení, které vyhovuje jeho zájmům, nebo vysláním ho na pracovní cestu. Stále utratíme stejnou částku, ale v závislosti na člověku bude prémie přijata různě a zaměstnavatel by měl na to pamatovat.

Jak poznat dobrého zaměstnavatele?

Jelikož už víme, že zaměstnavatele nejlépe uznávají jeho zaměstnanci, můžeme se z toho poučit. Při hledání práce se ptejme, jak se v dané firmě pracuje. Málokdy však někoho z daného týmu zaměstnanců známe. K čemu je však portál Work Or Not? Stačí kliknout [ZDE] a dozvíte se, jak ostatní hodnotí práci ve vybrané společnosti. Pozitivní názory se samozřejmě dobře odrážejí na zaměstnavateli. S největší pravděpodobností se uplatňuje ve své roli vůdce a stará se o své podřízené. Natolik, že se chtěli podělit o tuto skutečnost na Work or Not! Pokud si právě nehledáte nového zaměstnavatele, podělte se o svůj názor na současného zaměstnavatele. To jistě umožní ostatním vybrat si to nejlepší. Možná díky tomu získáte do týmu dalšího skvělého člověka? Tak vzhůru do práce!



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
16. března 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!