Chcete si udělat čas a užít si přírodu? Podívejte se na levné letenky ze země!

článek je inzerce, nejde o odborný text
Máte rádi přírodu a chtěli byste si užít levného cestování a výletů do zahraničí, které nabízí kombinaci historie a zelených parků? Máme pro vás skvělé tipy na zajímavá místa, která určitě stojí za návštěvu. A to nejen kvůli úžasným místům k vidění, ale také kvůli skvělým cenám letenek, které byste rozhodně neměli propásnout!


Prozkoumejte městskou přírodu a objevte ty nejkrásnější parky

Londýn není jen Big Ben a Buckinghamský palác. Věděli jste, že se můžete vydat na krásnou procházku po Richmond Parku? Jde o největší park v Londýně (ano, větší než Hyde Park), kde se můžete setkat i s jeleny a ovčími stády. Další zajímavostí jsou Kew Gardens, což je botanická zahrada plná tropických rostlin, palmových skleníků a dalších exotických atrakcí. Navíc London Wetland Centre vám nabízí krásný výhled na mokřady a oblasti s volně žijícími ptáky.

Riga také překvapí. Toto hlavní město Lotyšska nabízí mnoho možností pro milovníky přírody. Navštivte národní park Gauja, který se nachází nedaleko Rigy, a objevte krásy lesů, řeky Gauja a zřícenin hradů. Také si můžete vychutnat pěší turistiku po Baltském pobřeží, které je plné písečných pláží a překrásných výhledů. Nezapomeňte se ale dobře obléknout!

Pokud preferujete procházky v teplejším počasí, ideální je Barcelona. Jde o ​jedno z nejkrásnějších měst Španělska. Barcelona ale není slavná jen pro svou architekturu a kulturu. Můžete se vydat na turistiku v přírodním parku Montserrat, kde najdete úchvatné skalní formace a malebné vesnice. Nebo se můžete vydat na procházku na vrchol Tibidabo a užít si krásný výhled na celé město. Letenky Barcelona – Praha jsou nyní za skvělou cenu, takže určitě není proč váhat! Řadu tipů na další zajímavá místa vám nabízí například Průvodce po Barceloně.


Vydejte se za trochou exotiky

Pokud se vám zachtělo ještě o něco teplejšího počasí, zaleťte si do Lisabonu. Hlavní město Portugalska má kromě historických památek také nádhernou přírodu. Jednou z nejkrásnějších částí Lisabonu je park Eduardo VII, který je obklopený zelení a nabízí nádherné výhledy na město. V Lisabonu také najdete národní park Sintra-Cascais, který je proslulý svými plážemi a skalnatými útesy. Garantujeme vám, že odsud nebudete chtít odejít.

O něco víc exotickou atmosféru nabízí marocký Marakéš. Naleznete zde nejen bohatou historii, ale také nádhernou přírodu. Jednou z největších atrakcí Marrakéše je zahrada Majorelle, kterou založil francouzský malíř Jacques Majorelle. Tato zahrada je plná rostlin a fontán, a nabízí útočiště před rušným městem. Dalšími možnostmi k objevování přírody v okolí Marakéše jsou národní parky Toubkal a Souss-Massa.


Prozkoumejte dechberoucí ostrovy

V případě, že na města moc nejste, a preferujete výlet zaměřený na přírodu, jasnou volbou je Madeira. Tento portugalský ostrov v Atlantiku je známý díky svým úchvatným přírodním krásám. Můžete se vydat na turistiku do pohoří, které pokrývá většinu ostrova, a objevit skutečně dechberoucí výhledy na hory, zelená údolí a vodopády. Další možností je projít se po místních botanických zahradách, kde se můžete pokochat exotickými květinami a rostlinami.

Mallorca je také jedním z nejoblíbenějších turistických cílů ve Španělsku a láká turisty nejen svými plážemi a památkami, ale také svou přírodou. Na Mallorce můžete navštívit mnoho přírodních parků, včetně parku Serra de Tramuntana, který se nachází v západní části ostrova. Tento park je proslulý svými úchvatnými výhledy na moře a hory, stejně jako svými turistickými stezkami a vodopády.

Jak vidíte, cestování za přírodou může být stejně zajímavé jako návštěva historických památek. Díky levným letenkám můžete snadno objevovat krásy přírody v různých koutech světa. A pokud hledáte nejlepší místo na koupi levných letenek, určitě byste měli zvážit webovou stránku eSky.cz, která nabízí nejen levné letenky, ale také širokou nabídku ubytování a dalších služeb.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
26. dubna 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!