Přírodou na kole

článek je inzerce, nejde o odborný text
Jaro je za dveřmi. A s ním i pravidelné cyklistické výlety! Pokud vaše kolo už něco pamatuje, možná je pravý čas pořídit si nové. Jaké?


Cyklistika je velmi zdravý sport. Prospívá srdíčku, plícím, posiluje kondičku i psychiku. Také vám připadá, že s větrem v zádech starosti mizí rychlostí blesku? V sedle jízdního kola zkrátka snadno zapomínáme na strasti všedního dne, nemyslíte? Obzvláště toho na elektrický pohon (doporučujeme Crussis elektrokola) umožňujícího plně si vychutnávat okolní krajinu.


Vybíráme jízdní kolo

Na trhu se setkáme s různými typy jízdních kol. Jedná se o jízdní kola silniční, horská, crossová, trekkingová a městská. Konkrétní typ jízdního kola je vhodné volit s přihlédnutím k typu terénu, na němž budete primárně jezdit. Pro jízdu na silnicích a dalších zpevněných komunikacích je vhodné kolo silniční. Preferujete-li jízdu po lesních a horských cestách, správnou volbou bude kolo horské. A pokud byste rádi oba tyto terény střídali, doporučujeme kolo trekkingové.


Jízda bez námahy – zvolte elektrokolo

Velký boom v současné době zažívají elektrokola, tedy kola poháněná na elektrický pohon (dobíjecí baterii) umožňující jízdu bez námahy, což nejen netrénovaní jedinci ocení především během jízdy do kopce. Při jízdě na elektrokole se tedy tak nezadýcháte. To však neznamená, že si na elektrokole nemůžet dát do těla. Můžete. Elektropohon je možné jednoduše vypnout a šlapat po svých.


Jaké elektrokolo?

I v segmentu elektrokol stejně jako běžných jízdních kol jich najdete několik typů. Například v portfoliu v úvodu tohoto článku zmíněné české značky Crussis najdete elektrokola vhodná do města (Crussis e-City), do terénu (Crussis e-Largo), kola zvládající jízdu terénem i po silnicích (Crussis e-Cross). Konkrétní model doporučujeme vybírat ve spolupráci s odborníkem.


Myslete na bezpečnost

Nejde však o samotné kolo. Myslete také na bezpečnou jízdu, kterou zvyšuje cyklistická helma, brýle (doporučujeme brýle Uvex), kvalitní cyklistické oblečení a cyklistické rukavice.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
24. února 2022


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!