S vhodným pojištěním se cestování bát už nemusíte

článek je inzerce, nejde o odborný text
Vzhledem ke stále docela vážné pandemické situaci se dnes nemůžete vydat, kam se vám zlíbí. Naštěstí je na evropském kontinentu situace už klidnější. A to je dobře, jelikož je čas dovolených a byla by škoda prosedět celé léto doma v paneláku. Bylo by však neprozíravé vyrazit na cesty jen tak bez vhodného krytí ve formě cestovního pojištění.


Není to vyhazování peněz z okna

Dovolená sama o sobě může stát majlant, a pořizovat si navíc ještě speciální pojištění, to už může spoustu lidí odradit. Nenechte se ale mýlit, nejedná se o žádnou drobnost, bez které se obejdete. Zvláště dnes, když mezi lidmi lítá už nějaký ten pátek nebezpečný virus. Nikdy totiž nevíte, co se může stát.

Existuje spousta realistických scénářů, během nichž ocitnete v ohrožení zdraví, či dokonce života a budete nuceni vyhledat lékařskou pomoc. Možná si myslíte, že vás z tohoto druhu potíží dostane Evropský průkaz zdravotního pojištění, ale ten také neplatí vždy a všude. Bez vhodného pojištění můžete být snadno nahraní.

Covid

Jak již bylo zmíněno o pár řádků výše, nebezpečí onemocnění na dovolené je dnes díky pandemii větší než kdy dřív. Do mnoha zemí dokonce bez covid pasu ani nestrčíte nos. A i když ho máte, zdaleka určitě nemáte vyhráno. I přesto vás totiž nemusí nákaza minout.

Proto je dobré najít si pojišťovnu, který vám nabídne speciální cestovní pojištění koronavirus, které se vztahuje pouze k této nemoci.

Cestovní pojištění covid má obvykle dvě formy – plné a částečné krytí. V případě volby první možnosti vám budou uhrazeny veškeré náklady, které s léčbou, ale i s případnou karanténou a dopravou zpět do ČR souvisí.

Částečné krytí není tak dokonalé a postará se pouze o vaše náklady spojené s léčbou, nikoliv však už s karanténou a cestou domů.

Kalkulačka

Služby jednotlivých pojišťoven se často zásadním způsobem liší. Chcete-li si tak zřídit cestovní pojištění, co myslí i na covid, není potřeba obvolávat každou pojišťovnu zvlášť, ale dá se využít speciální kalkulačka cestovního pojištění na Top-Pojištění.cz, která vám po zadání potřebných údajů všechny důležité informace zobrazí.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
26. července 2021


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!