Žhavým želízkem v ohni jsou na dovolené v jižních Čechách Šumava i zámek Hluboká

článek je inzerce, nejde o odborný text
Pokud vás neláká dovolená u moře, vsaďte na rekreaci v jižních Čechách. Nabízejí nespočet lákadel vhodných pro všechny generace a jsou krásné v jakémkoliv ročním období. Ať už vaše kroky povedou k přírodním skvostům, památkám UNESCO či sportovním aktivitám, budete spokojeni.


Co musíte vidět?

Když se řekne ubytování jižní Čechy, každý si hned představí relaxaci spojenou s koupáním a vodními radovánkami. Není divu, oblast jich nabízí více než dost. Ráj rybníků Svět, Rožmberk a Dvořiště, přehrad Orlík a Lipno a řeky Vltavy upoutá především koupáním, plachtěním, jízdou na loďce a rybařením.

Dovolená v jižních Čechách je jako stvořená pro malé i velké výletníky. Nejmenší cestovatelé ocení radovánky na toboganu a velcí zase romantické procházky přírodou a napříč pamětihodnostmi. K nejoblíbenějším turistickým cílům patří lidová perla zapsaná na Seznam světového dědictví UNESCO – Holašovice, zámky Hluboká a Orlík nad Vltavou, město Tábor a klášter Zlatá Koruna.


Romantika i památky UNESCO

Nejen romantické duše potěší labyrint středověkých uliček, štítů prastarých domů, zámku nad Vltavou a světově významných staveb. Posezení v kavárnách a restauracích s výhledem na panorama města nadchne i největší siláky. To vše nabízí dechberoucí Český Krumlov.

Ne nadarmo je od roku 1992 zapsán na listinu kulturních hodnot UNESCO. Když už budete v tomto mýty opředeném městě, vyjeďte si po Vltavě na loďce a mrkněte do nedalekého grafitového dolu, který se nachází cca 70 m pod zemí.

Po dlouhém zkoumání přijde vhod penzion U Malého Vítka, ten se nachází v srdci historického jádra a zajistí tak luxusní ubytování v Českém Krumlově.

Cestování po České republice vám zpříjemní ubytování na Hotel.cz. Během chvíle si vyhledáte komfortní noclehy pro svou rodinu či kamarády.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
14. července 2021


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!