Aby vaše dovolená pod stanem byla nezapomenutelná (PR)

článek je inzerce, nejde o odborný text
Uvažujete strávit letošní dovolenou pod stanem? Správná volba. Nicméně pro to, abyste si jí opravdu užili, musíte být patřičně vybavení. Co by ve výbavě žádného kempaře nemělo chybět? Odpověď na tuto otázku najdete třeba na stránkách Cattara.cz, které byly založeny za účelem prodeje zboží téže značky. Pod jejím logem totiž najdete veškeré nezbytnosti, bez nichž se při svých toulkách přírodou neobejdete.


Romantické kempování

Kempování je bezesporu romantickou aktivitou. Usínat a probouzet se v lůně přírody, vaření v kotlíku na ohníčku, zkrátka nefalšovaný návrat do přírody. Nebo do doby, kdy dovolená pod stanem byla jakýmsi standardem. Záleží na úhlu pohledu.

Dnes každopádně jsme o poznání dál. Díky modernímu vybavení, do kterého se rozhodně vyplatí investovat, pod stanem můžete strávit nezapomenutelnou dovolenou. Strávíte-li ji patřičně vybaveni a samozřejmě s podobně nakloněnými lidmi. Aneb, víte, co se říká? Není důležité, kam a jak jedete, ale s kým. A s jakým vybavením!

Kvalitní a cenově dostupné

Pokud nemáte peněz na rozhazování a v hledáčku vašeho zájmu je kvalitní zboží za příznivou cenu, rozhodně jste na správné adrese.

Za ryze českou značkou Cattara totiž stojí parta nadšenců do kempování a rybaření, která svého času právě kvalitní a cenově dostupné produkty vhodné pro celou škálu outdoorových aktivit na trhu potrádala. A tak si ji zkrátka už před čtyřmi roky založila.

Stany, spacáky i karimatky

A dobře udělala, protože teď je její zboží dostupné i pro ostatní outdoorové nadšence. Včetně těch, kteří si nemohovu dovolit drahé outdoorové výrobky světových značek.

Pozor, těm se kvalitativně podukty značky Cattara vyrovnají! Nejedná se sice o produkty pro náročné vysokohorské expedice, běžný kempař ale bude určitě spokojen. V portfoliu značky najdete kvalitní stany (army, pro 2, 3 i 4 osoby), spacáky (dekové i mumie), karimatky (včetně samonafukovacích), ale i skládací lopatky, kempingové vařiče, příbory, multifunkční nože a spoustu dalšího zboží, bez něhož se na svých toulkách přírodou neobejdete. Buďme ale konkrétní.

Příprava na kempování

Každý, kdo kdy kempoval, vám zcela jistě potvrdí, že kempaři nejsou žádnými troškaři. Seznam veškerých nezbytností, bez kterých se neobejdou, není zrovna krátký.

Základem je samozřejmě stan náležité velikosti. Ta by samozřejmě měla být úměrná počtu kempařů, jež v něm budou nocovat.

Na trhu se setkáte se stany malými i velkými, různých barev i druhů, ať již se jedná o stany vojenské (army), vysokohorské (vhodné do vysokých nadmořských výšek), turistické atd.

Podle konstrukce se stany dále dělí na: kopulovité (připomínající iglú), rozlehlejší tunelové, áčkové (do tvaru písmene A), extrémní geodetické atd. Na trhu však najdete i týpí, jurty a další konstrukce.

Vybíráme stan

Při výběru stanu si zodpovězte několik hlavních otázek. Buďte stan převážet (v autě), nebo spíše přenášet (v rámci pěší turistiky)? Kolik osob stan bude obývat? Na paměti ovšem mějte i nepříznivé počasí.

Váš stan by měl odolat větru i vlhku. Svou pozornost proto zaměřte i na správné odvětrávání stanu. Svou roli však hraje i barva stanu. Stany tmavých barev se ve srovnání se stany světlejšími snadno přehřívají.

Zaměřeno na materiály

Parametrů, které byste při výběru měli mít na mysli, není zrovna málo, a to jsme se ještě nedostali k materiálům. V obchodní síti se nejčastěji setkáte se stany nylonovými. Jsou lehké, pevné a odolné, což jsou vlastnosti, které jsou pro stan prakticky nejdůležitější. Jsou však i náchylnější na UV záření a vlhkost.

V tomto směru jsou odolnější stany polyesterové, které jsou však ve srovnání se zmíněným nylonem náchylnější k oděrkám. Pak na řadu přicházejí materiály kombinované, které si zkrátka z obou zmíněných materiálů berou to nejlepší.

Karimatky, spací pytle a kempingový nábytek

Stanem ovšem kempingová výbava nekončí. Vybavit byste se měli kvalitními karimatkami, spacími pytli a kempingovým nábytkem. Budete si při kempování vařit?

Pokud ano, rozhodně se vybavte kvalitním grilem či ohništěm. Na výběr máte praktické grily na plyn, dřevěné uhlí, nebo romantické ohniště. Nezapomeňte ani na osvětlení. Mezi základní kempingovou výbavu patří i výkonné svítilny, čelovky a celá řada dalších cestovních doplňků, jejichž důležitost si většinou uvědomíme, až když je postrádáme. Typickým příkladem je šňůra na prádlo a kolíčky. Bez nich se totiž mokré prádlo suší velmi obtížně.

Kompletní kempingové vybavení

Takovýchto nezbytností je ovšem celá řada. Obáváte se, že na nějakou zapomenete?

Nebojte, na zmíněném portále Cattara.cz vám je připomenou. Snad jen ta šňůra na prádlo a kolíčky v nabídce chybí.

Ale na ty po přečtení tohoto článku určitě nezapomenete. Seznam kempingového vybavení tak budete mít sestaven během několika minut. Poté vaše dovolená může začít!



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
3. června 2020


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!