Češi dlouhodobě patří k národům, které se neradi stěhují. S nájemním bydlením se to však postupně mění!

článek je inzerce, nejde o odborný text
Češi patří mezi národy, které výrazné změny moc nemusí, což dokazuje skutečnost, že se stěhují podle ČSÚ asi 3krát za život a ročně se pak stěhuje jen 250 000 Čechů. Tento trend vychází především z toho, že v minulosti bydleli lidé především ve vlastním, to se však s nástupem nájemního bydlení postupně mění.


Kdybyste měli zvážit stěhování?

Při dojíždění za prací nebo do školy si většinou lidé počítají finanční náklady na dopravu. Čas strávený na cestách ze začátku téměř nevnímají. Postupem času, místo změny bydliště začnou uvažovat spíše o změně pracovního místa, ačkoli si již vybudovali určité postavení a získali lepší mzdové ohodnocení. Je pravda, že stěhování po Praze stává stále běžnějším, ukazuje to i hledanost dotazů jako je „stěhování praha“ nebo „stěhování po praze“.

Samozřejmě, že je nutné si předem spočítat rozdíly v nákladech na bydlení, porovnat si náklady na dopravu a zvážit kolik času denně ušetříte. A hlavně nemůžete tak uvažovat jenom za sebe, ale celou vaši rodinu. Měli byste se tak zajímat o občanskou vybavenost v okolí, dostupnost MHD, ale i atraktivitu lokality, ale i její bezpečnost.

Na druhou stranu, nájemní bydlení dělá stěhování jednodušší než kdykoli předtím, protože se nemusíte starat o prodej a nákup nové nemovitosti zároveň. Prostě počkáte do konce nájemní smlouvy nebo smlouvu vypovíte a počkáte se stěhováním přes výpovědní dobu a můžete jít dál.

Zdědili jste nemovitost? Chcete se nastěhovat, pronajímat nebo prodávat? Nejdřív vás čeká práce!

Jelikož je v současné době nákup nové nemovitosti značně nevýhodný, a to především ve vztahu k vysokým úrokovým sazbám, tvoří vysoký podíl při stěhování do vlastního, právě nabytí v rámci pozůstalosti. Předtím, než se rozhodnete nemovitost prodat nebo ji obývat přichází na řadu její vyklizení.

Vyklizení bytu bývá poměrně zdlouhavé a náročné, a to nejen kvůli vlastnímu probírání a balení věcí. Výraznou překážkou totiž bývá i nakládání s objemným odpadem třeba ve formě starého nábytku, sběrné dvory bývají daleko a v Praze má málokdo k dispozici velké auto nebo kontejner na objemný odpad. Vhodné tak je, obrátit se specializované firmy, které tuto činnost nabízí a vy můžete mít brzy hotovo a s bytem nakládat, jak potřebujete.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
30. dubna 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!