Kam v Česku za adrenalinem? Na Singltrek pod Smrkem

článek je inzerce, nejde o odborný text
Milujte, když vám proudí v žilách adrenalin? Rádi jezdíte na kole? Máte rádi rychlé sjezdy? Pak si zamilujete Singltrek pod Smrkem. Tento ráj horské cyklistiky je po Česku vyhlášený, jeho renomé sahá dokonce i za hranice střední Evropy, takže jestli jste tady ještě nebyli, je nejvyšší čas vyrazit.


Singltrek pod Smrkem

Na více než 60 km skvělých vinoucích se stezek se vyřádí dospělí i děti. Je jedno, jestli jste zkušený bajker, nebo začátečník. Stezky jsou různé obtížnosti.

Pro menší děti s rodiči je určena zelená, o něco těžší je modrá, červená je určena těm, kdo zvládnou modrou s přehledem, a pro milovníky extrémního terénu se hodí černé stezky. U té už potřebujete dokonale ovládat své kolo.

Úžasná příroda vás chytne za srdce

Singltreky najdete i jinde po republice. Jen Singltrek pod Smrkem se však nachází v překrásné přírodě. Nástupní místo se nachází v Novém Městě pod Smrkem u krásného přírodního koupaliště.

Tady najdete také stylové zázemí, cykloobchod a půjčovnu kol včetně e-bajků – ano, na singltreky se dá vyrazit i s elektrokolem, pokud cítíte, že byste se na klasickém trápili.

Provozovatelé Singltreku pod Smrkem mají rovněž svůj e-shop, kde zakoupíte cyklistické oblečení, rukavice na kolo, batoh na kolo a mnoho dalšího vybavení.

U přírodního koupaliště je možné také posedět, občerstvit se, případně si vyzkoušet celoodpružené kolo a různé špičkové modely horských kol různých značek.

Projeďte se třeba až do Polska

Stezky vedou od Nového Města pod Smrkem až do Lázní Libverda, přes svahy Jizerských hor, rázovitá sídla Frýdlantského výběžku. Na několika místech dokonce překročíte česko-polskou hranici. Zdejší krajina je opravdu úchvatná a chytne za srdce i ty, kteří vlastně cyklistiku až tolik nezbožňují.

Tak vezměte celou rodinu a udělejte si aspoň prodloužený víkend v Novém Městě pod Smrkem. Jen si vyhlédněte dobré počasí, protože pokud prší nebo je hodně mokro, jezdilo by se vám špatně i s dobrým vybavením.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
25. listopadu 2020


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!