Lukostřelba nevymírá. Kupte si luky, šípy a zkuste to také! (PR)

článek je inzerce, nejde o odborný text
Lukostřelba je sport, při kterém střílíte z luku a šípy trefujete do terče. Jde o volnočasovou aktivitu, sport a také loveckou aktivitu. Na olympijských hrách je již od roku 1900 a v historii sehrála velmi důležitou roli.


Lukostřelba je ve skutečnosti velmi stará.

Vznikla přibližně 10 000 let před naším letopočtem v Asii a na Středním východě. Tehdy se používaly jednoduché ručně vyráběné luky, ty dnešní jsou daleko dokonalejší. I šípy se během doby změnily, nyní jsou kratší a těžší.

Ve starověku se lukostřelbou řešily dokonce vojenské konflikty. Dnes slouží k lovu i rekreaci.

Jako sport není úplně jednoduchá, ale může oslovit někoho, kdo dává přednost sólovým aktivitám, je trpělivý a vytrvalý.

Lukostřelba je stále populární

Mohlo by se zdát, že popularita lukostřelby klesá. Koneckonců, v televizi pořád běží nějaký fotbal, basketbal či hokej, lukostřelbu tam uvidíte jen zřídka. Nebo ne?

Vzpomeňte si na Hunger Games, Pána prstenů nebo dětský animovaný film Rebelka. Právě proto jsou luky a kuše oblíbené zejména u dětí.

Jejich filmoví hrdinové je často dovedou až k tomu, že samy začnou s lukostřelbou. Zájem o lukostřelbu po vydání výše zmíněných filmů naopak spíše stoupl, než aby klesal.

Milovaný sport i v 21. století

Lukostřelba je překrásný koníček. Naučí vás trpělivosti a vytrvalosti. Není totiž snadná, a pokud to v ní chcete někam dotáhnout, nezbývá než trénovat. Výhodou však je, že v ní není až taková konkurence.

Dokážete jmenovat nějakého známého světového nebo českého lukostřelce? Pravděpodobně ne, ačkoliv pár úspěchů jsme měli a v 21. století se nám jako národu povedlo na olympijských hrách ukořistit i krásné 9. místo.

Možná to budete právě vy nebo vaše dítě, kdo díky dostatečné píli a trpělivosti dokáže toto umístění ještě vylepšit a lukostřelbu trochu více zpopularizovat. Stačí si koupit luk, terč, šípy a začít trénovat!

Lukostřelba není až tak drahá záležitost. Luk pro začátečníka pořídíte i do tisícovky, jak se snadno přesvědčíte v e-shopu Kentaurzbrane.cz.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
2. června 2020


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!