Nejsou montérky jako montérky! Víte, jaké jsou vhodné právě pro vaši profesi?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Bez montérek si své pracovní dny nedokáží představit svářeči, zedníci, zahradníci i řemeslníci včetně domácích kutilů. Víte však, na základě jakých parametrů vybrat ty pravé? Poradíme vám!

Montérky spadají do kategorie pracovních oděvů. Jejich hlavním úkolem je jejich nositele ochránit. Před zraněním, prochladnutím i zašpiněním.

Montérky podle povolání

Kvalitní montérky jsou dostatečně volné, prodyšné a samozřejmě disponují vlastnostmi, které jejich nositele chrání před veškerými nebezpečenstvími, která mu při vykonávané práci hrozí. A ta se v závislosti na vykonávané profesi různí.


Hasiči a svářeči

svářečů, hasičů, ale i pracovníků v petrochemickém průmyslu je například hlavním parametrem pracovního oděvu jeho nehořlavost. V hledáčku jejich zájmu by v první řadě měl být materiál odolný vůči teplu a žáru.

Elektrikáři a lesníci

Jiné to už je u elektrikářů, jejichž pracovní oděv by měl být především antistatický. Lesníci a všichni, kteří pracují s pilou, sekerami a dalším sečným a řezným nářadím, by svou pozornost měli zaměřit na montérky tzv. protipořezové, které zkrátka hned tak něco neprořízne.

Cestáři a silničáři

Silničáři a cestáři, kteří pracují na veřejných komunikacích, na nich v první řadě musí být vidět. Proto by měli být oděni do tzv. reflexních pracovních oděvů, nebo alespoň oděvy vybavenými reflexními prvky.

Zaměřeno na pohodlí a střih

Jedním z hlavních parametrů při výběru montérek je také pohodlí. Pracovní oděv musí být volný a jeho nositele by neměl nikde tlačit. Co se střihu týče, na trhu najdete montérky s laclem vhodné například pro skladníky i montérky do pasu často vyhledávané truhláři a kutily.


Montérky do tepla i zimy

Montérky však vybírejte i s přihlédnutím k ročnímu období. Zatímco v letních měsících v některých případech budete moci obléknout montérkové kraťasy, v zimě se většinou neobejdete bez montérek dobře zateplených.

A pokud u vás doma přikládají ruku k dílu malé děti, neváhejte jim pořídit dětské montérky. I malí kutilové totiž musí být v bezpečí!



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
17. srpna 2020


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!