Pozorování přírody pod bodem mrazu

článek je inzerce, nejde o odborný text
Zima je období, kdy se mnozí z nás raději doslova schovávají doma u teplého krbu nebo pod peřinou. Přitom zimní krajina skrývá mnoho krás a zajímavostí, které stojí za to objevovat.

Zimní pozorování přírody a turistika v zimě jsou skvělé způsoby, jak si užít českou přírodu i v chladném období. Výlety do přírody nás osvobozují od starostí všedního dne a nabíjejí novou energií.

Pokud se chcete vydat na zimní výlet do přírody, máte na výběr z mnoha zajímavých míst. Mezi nimi je například Boreč v Českém středohoří, který je unikátem české přírody a nabízí nevšední pohledy na okolní krajinu.

Zatímco v létě se až tak moc neliší od ostatních vrchů, ovšem zcela jinak je tomu v zimě. Osobní návštěva tohoto místa vám nabídne zážitek, který žádná fotografie ani video nedokáže dostatečně přiblížit.

Dalším tipem na zimní turistiku jsou Jizerské hory, kde se nachází nejstarší běžecká magistrála v Evropě a kde si můžete vyzkoušet i sáňkování nebo snowtubing. Jizerské hory jsou známé svou bohatou flórou a faunou, kterou můžete pozorovat i v zimě. Můžete zde například zkoumat stopy zvířat ve sněhu nebo obdivovat ledové útvary na stromech a skalách.

Při zimní turistice je důležité být dobře vybaven a chránit se před podchlazením a omrzlinami. Kromě teplého oblečení a obuvi je vhodné použít i různé vyhřívané doplňky, jako jsou vyhřívané rukavice, vyhřívané ponožky, vyhřívané vložky do bot nebo ohřevné sáčky.

Tyto produkty využívají elektrický proud, chemickou reakci nebo vzduch k zahřívání a udržování teploty. Prověřené jsou vyhřívané produkty francouzského výrobce Therm-ic, které při svých zimních výstupech na osmitisícovky používá i známý nepálský šerpa Nirmal Purdža.

Vyhřívané rukavice jsou praktické pro ty, kteří trpí studenými rukama.

Vyhřívané ponožky jsou praktičtější než vyhřívané vložky do bot, protože je můžete použít do libovolné obuvi a nemusíte řešit umístění baterie, jako u vložek (nutno připnout k obuvi nebo umístit do kapes a propojit pomocí prodlužovacího kabelu).

Na ponožkách je baterie přichycená u horní manžety, navíc kvalitní vyhřívané ponožky hřejí ze spodní i horní strany prstů na nohou.

Ohřevné sáčky se dají použít jak na ruce, tak do bot, a jsou jednoduché na použití - stačí je protřepat a vložit do rukavic nebo obuvi.

Zima je prostě skvělou příležitostí, jak si užít českou přírodu i v chladném období. Jen se před cestou na zimní výlet nezapomeňte dobře vybavit a chránit se před zimou.

Přejeme vám spoustu zážitků a radosti z pozorování přírody pod bodem mrazu.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
13. listopadu 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!