Proč užívat kolagen a kdy jej zařadit do svého jídelníčku

článek je inzerce, nejde o odborný text
Čím jsme starší, tím méně kolagenu naše tělo produkuje. Co to pro nás znamená? Jakmile dovršíme třicátého věku, je vhodné do jídelníčku zařadit kolagen ve formě doplňků stravy. Proč? O to se s vámi podělíme na následujících řádcích.


Kolagen jako pomocník proti vráskám a povislé kůži

Kolagen tvoří až 75 % objemu kůže. S jeho nedostatkem se tak začnou na kůži vytvářet vrásky a pleť začne být povadlá a bez života. Kolagen na vrásky je tak vhodným řešením, díky kterému zůstane pleť vypnutá, elastická a dostatečně hydratovaná. Příznivý efekt má jeho užívání také na stav pleti – akné a další nežádoucí defekty pleti se tak již stanou minulostí.

Zdravé nehty a vlasy

Zařazení kolagenu do jídelníčku ocení také vaše nehty a vlasy. Jestliže jsou nehty polámané a vlasy slabé, roztřepené a bez života, berte to jako další signál toho, že je načase začít užívat mořský kolagen v prášku. Ten je totiž dobře rozpustný ve vodě a skvěle se vstřebává.

Ochrana před oxidačním stresem a prevence strií a celulitidy

Pozitivně působí kolagen také jako ochrana před oxidačním stresem a jeho pravidelným užíváním lze zabránit vzniku strií a pomerančové kůže. Díky tomu, že konzumace kolagenu posiluj celý pohybový aparát, hrozí také nižší riziko poranění svalů, kloubů a šlach.

Máte-li pocit, že vaše pokožka ztrácí svou elasticitu a již jste překročili práh třicítky, začněte pravidelně užívat kolagen ve formě doplňků stravy a pozorujte, jak se vaše vlasy, nehty, pleť i celý pohybový aparát zlepšuje. Defekty na pleti, celulitida, polámané nehty a vlasy bez života vás již nebudou trápit. Kolagen můžete užívat ve formě prášku rozpustného ve vodě, který je balený po jednotlivých sáčcích a pohodlně si jej tak můžete vzít kamkoliv s sebou a svou denní dávku kolagenu si tak dopřát třeba i na konci světa.


Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
23. března 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!