Ukrajinské kočky jsou už v českém útulku. Chcete jim pomoci?

autor: Nikol Burešová
Válkou nejsou ohrožení jen lidé, ale také zvířata, která jsou na lidech plně závislá. Chcete pomoci organizaci Pet Heroes z.s., která z válečné Ukrajiny dovezla řadu koček v nouzi?


Hranice s Ukrajinou nepřekračují jenom lidé, útulek v Lanškrouně přijal deset koček

Organizace Pet Heroes z.s. převzala v ukrajinském městě Užhorod deset koček v nouzi a převezla je až do českého útulku „Pet Heroes Lanškroun“ v Lanškrouně.

Všechny kočky podstoupily veterinární prohlídku a domluvil se očkovací plán. Důležitá je především prevence proti zavlečení vztekliny, proto musí kočky zůstat v karanténě.

Vypadá to, že neutrpěly velkou psychickou újmu a brzy se z příšerného zážitku vzpamatují. Pokud se nevyskytnou žádné problémy, nové domovy by mohly začít hledat už za měsíc.

V lanškrounském útulku je momentálně 33 zvířat. Největší potřebou jsou teď lékařské rukavice, inkontinenční podložky, dezinfekce, hrudkující podestýlky a granule pro kočky značky Fitmin nebo Calibra.

Materiální pomoc je možné zaslat na adresu:

Renata Kristková
Dobrovského 601
563 01 Lanškroun
724 813 222
web: Pet Heroes.cz


O Pet Heroes z.s.:
Již téměř deset let pomáháme týraným, handicapovaným, opuštěným a toulavým psům a kočkám v nouzi. Zabýváme se jak přímou péčí, tak systémovými trvalými změnami a osvětou. Zvířata jsou pro nás přátelé, parťáci a jejich utrpení nám není lhostejné. Chceme pro ně lepší svět. Mezi naše projekty patří Handipet Rescue, Štěně v nouzi, útulek Pet Heroes Lanškroun nebo například Nekupuj, adoptuj.



autor:
Nikol Burešová

datum vydání:
10. března 2022


Diskuze k článku „Ukrajinské kočky jsou už v českém útulku. Chcete jim pomoci?“



 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!