Cestujte po Čechách a objevte nejbarevnější podzimní výhledy

článek je inzerce, nejde o odborný text
Podzim je tady, ale to neznamená, že máte zalézt do brlohu. Naopak! Inspirujte se a objevte místa, kde si užijete ty nejbarevnější výlety.


Burčáková sezóna je v plném proudu

Výletům za hranice doba příliš nefandí, ale i u nás je přece krásně! A nezáleží na tom, jestli vyrážíte na kolo, chodíte na procházky do města nebo vás láká náročná horská túra.

K podzimu neodmyslitelně patří burčák. Na letošní víno si ještě počkáme, ale právě prostřednictvím burčáku můžeme ocenit první plody vinné révy. Zpravidla od začátku srpna do konce listopadu na něj narazíte v rodinných vinařstvích po celé jižní Moravě. Tato oblast je navíc historicky velmi významná a nabízí výhledy, které si zamilujete.

Udělejte si výšlap přes Pálavské vrchy nebo se projděte archeostezkou mezi Pavlovem a Dolními Věstonicemi, která vás provede po pěti nejvýznamnějších archeologických lokalitách. Pokud raději sedáte na kolo, projeďte se okolo nádrže Nové Mlýny.

Vyčistěte si hlavu v Beskydech

Co si budeme povídat, jestli toužíte po pořádných kopcích, budete muset na hory. Třeba do Beskyd! Představte si, jak se poklidně procházíte ranní rosou, sbíráte houby, společnost vám dělá maximálně lesní zvěř a pak se ještě vydáte za těmi nejkrásnějšími výhledy.

A co by to bylo za výšlap, kdybyste nezamířili rovnou na Lysou horu. Odměnou za námahu vám budou krásné scenérie. Za pozornost stojí také výstup na Smrk. Nezapomeňte, že počasí v horách je nevyzpytatelné a na podzim to platí dvojnásob!

Nepodceňte proto oblečení. Vezměte si pohodlnou, ale bytelnou obuv, outdoorové kalhoty a na funkční triko oblékněte softshellovou bundu.

Procházky po Praze stojí za to

Pokud raději chodíte po městech, vyrazte do Prahy.

Hlavní město aktuálně není přeplněné turisty, a tak si můžete v klidu užívat procházky po historickém centru, zámeckých zahradách nebo kolem Petřína.

Keře a stromy v parcích už se začínají zbarvovat, a tak vám každá vyhlídka nabídne ty nejbarevnější pohledy.

Kam se vydáte?

Autorem článku je Pavla Melenová



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
26. září 2020


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!