Ekologicky udržitelná budoucnost je jedinou cestou, která zajistí našim dětem pohodlný život

článek je inzerce, nejde o odborný text
V posledních letech stále častěji slýcháváme o důležitosti změny určitých návyků naší společnosti. Jednou z nejpodstatnějších oblastí je především energetika, která má v současné době největší podíl na globálním oteplování. Pokud se co nejdříve nenaučíme šikovně nahradit uhelné elektrárny a podobná zařízení, koledujeme si o velmi výrazné problémy. Co se může stát?


Desertifikace celého světa

Nejspíše každý z vás ví, že se Afrika v posledních desetiletích potýká s masivním rozšiřováním pouští. To je způsobené nejen globálním oteplováním, nýbrž i nešetrným zemědělstvím, kácením lesů a dalšími jevy. Alfou i omegou tohoto fenoménu je však bezesporu prudký nárůst průměrných teplot, přičemž jeho důsledky pozorujeme i na všech dalších světových kontinentech.

Na co se můžeme těšit, pokud se v následujících desetiletích nevymaní energetika ze spárů závislosti na škodlivých zdrojích? Již na konci tohoto století se dočkáme desertifikace více než třetiny všech obyvatelných kontinentů. To samozřejmě znamená hladomor, nedostatek pitné vody, stěhování národů, masivní písečné bouře a další pohromy.


Spolupráce všech národů

Dané téma je velmi složitou a komplexní oblastí, jejíž inteligentní řešení potrvá ještě nějaký ten pátek. Dlouhodobá udržitelnost životů několika miliard lidí však není pouze nedosažitelným snem, na což je potřeba neustále myslet.

Nebavíme se jen o zodpovědnosti velkých nadnárodních společností, ale zapojit se musí opravdu každý jedinec. Základem všeho jsou nezkreslené pravdivé informace, jejichž nalezení se někdy zdá jako nadlidský úkon. Jestli v těchto oblastech tápete, podívejte se na známý portál Ecoista, jenž se snadno stane vaším poslem nejnovějších zpráv ze světa ekologie.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
29. srpna 2022


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!