Jak se sbalit na dovolenou?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Dovolená patří k nejvzrušivějším zážitkům celého roku. Přebije ji snad jen zamilovanost a vše s ní spojené. K tomu, aby se vydařila, je však na místě se na ni dobře připravit. A balení rozhodně nenechávat na poslední chvíli.

Zná to snad každý. Dovolená každého tak vyvede z míry, že si nikdy nesbalí vše, bez čeho se na ní neobejde. Řeč je o cestovní horečce, jakémsi těšení se, pro nějž mnohdy opomeneme i ty nejdůležitější věci.

Do Chorvatska bez slunečních brýlí

Jako já například. Na jaře jsem se chystala na pracovní cestu do Chorvatska. Při balení jsem zapomněla na deodorant a sluneční brýle! Dvě z nezbytností, bez nichž se v létě opravdu neobejdu. Musela jsem si je koupit na nádraží. Nebo jsme se s rodinkou vydali kempovat, abychom na místě zjistili, že nám chybí šňůra na prádlo a kolíčky.

Nepodceňujte drobnosti

Zdá se to jako hloupost, která se v reálu ukázala jako zásadní. Neměli jsme si na čem sušit prádlo, plavky a ručníky. Mnohem horší však je, když zapomenete důležité dokumenty. Pasy, tranzitní víza očkovací certifikáty atd. Ty se na poslední chvíli shánějí dosti obtížně.

Plánujte!

Co tedy s tím? Jak se stresových situací způsobených opomenutím něčeho důležitého vyvarovat? Odpověď je jasná: pečlivým plánováním. Zkrátka se na dovolenou dobře připravte a v předstihu si nachystejte podrobný seznam věcí, bez nichž se zkrátka na své dovolené neobejdete. Na tom přitom můžete začít pracovat i několik týdnů před odjezdem.


Vypracujte si seznam

Problémem ale je, aby i ten seznam byl kompletní. Čím déle na něm budete pracovat, tím je větší pravděpodobnost, že v něm bude vše, co v něm být má. V první řadě si uvědomte, že univerzální seznam věcí na dovolenou v podstatě neexistuje. Jinak bude vypadat seznam věcí na dovolenou v létě a jinak seznam věcí na dovolenou v zimě.

Inspirujte se na internetu

Spoustu rad na téma, jak se sbalit na hory, jak se sbalit k moři, co si sbalit na hory v létě, co v zimě, najdete na internetu. Zadejte do vyhledávače pojem, co si sbalit na dovolenou k moři, a vyskočí na vás desítky rad včetně kompletních seznamů. Z těch rozhodně můžete vycházet. Ale také je bude třeba doplnit vašimi individuálními potřebami a zmíněnými dokumenty. Jedině tak na dovču odjedete se vším nezbytným a tudíž si ji i náležitě užijete!



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
10. listopadu 2022


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nákupem na Pieris.cz
podpoříte chod našeho serveru