Jak si zajistit účelové, přitom levné oblečení?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Aby byl zážitek z turistiky co nejlepší a okolními vlivy nerušený, vyplatí se mít v šatníku kvalitní účelové neboli outdoorové oblečení. To však nepatří k nejlevnějším artiklům, proto se vyplatí znát několik tipů, jak si zakoupit kvalitní, přitom cenově přijatelné kousky.


Po jakých kouscích se porozhlédnout?

Ať už se vydáváte na túru nebo na několikadenní stanovačku, kvalitní oblečení, které vám pomůže zvládnout nepředvídatelné počasí, je samozřejmostí. Abychom to vzali pěkně od základů, vybavte se termoprádlem, které v zimě udrží tělo v teple a v létě pak naopak příjemně chladí. V každém případě se do batohu vyplatí zabalit náhradní ponožky, kdyby vás přepadl prudký déšť. Účelové oblečení lze pořídit v prodejnách se sportovním vybavením, ale dokonce také ve vybraných supermarketech, kdy širokou nabídku zprostředkovává Lidl akční leták. Vyhledávané jsou nabídky v Lidlu akčním letáku zejména proto, že nabízí co nejnižší ceny a navíc jsou Lidl prodejny dostupné napříč celou Českou republikou, proto je nákup snadný a výhodný po všech směrech. 

Po jakém dalším oblečení se během nákupu porozhlédnout? Rozhodně by to měla být nepromokavá bunda, případě je pláštěnka, která přijde vhod i vašemu batohu. Stejně tak by nemělo scházet kvalitní tričko, mikina a turistické kalhoty. Na základě aktuálního ročního období pak zvažte ještě rukavice, čepici, sluneční brýle a podobně.

Tipy, jak během nákupů ušetřit

Jednu z nejlepších možností, jak během nákupu ušetřit, představují akční letáky vybraných společností, pravidelně aktualizované na slevovém portálu Kaufino.com. Oblíbené jsou pohodlné nákupy z domova nejen proto, že se během nich dají využít slevy uvedené v akčních letácích, ale také proto, že lze u spousty společností využít cashbackový portál. To znamená, že se po uskutečnění platby kupujícímu vrátí určité procento vynaložených financí zpět na bankovní účet. 

Vhodné je také účelové oblečení nakupovat v době výprodejů, které nastávají zejména koncem sezony. Spousta akčních nabídek na zákazníky čeká také během Black Friday. V momentě, kdy chcete cenu stáhnout opravdu na minimum a ještě navíc udělat vstřícný krok směrem k přírodě, vydejte se do některého z bazarů. Spousta bazarů je k nalezení také online. Mnohdy v inzerátech narazíte na zcela nové oblečení, kterému byla pouze stržena visačka.

Důležitá je také kvalitní obuv

Stejně důležitá jako kvalitní oblečení je i obuv, která by měla být o trochu větší, než jaká je vaše běžná velikost, a to proto, že se na turistiku obvykle nosí tlusté ponožky. Ideálně se porozhlédněte po obuvi o půl čísla až jedno číslo větší. Během výběru bot se zaměřte především na to, aby byly odolné a s dobrou ventilací, aby se v nich noha zbytečně nezapařovala, výborná je pak také voděodolná membrána, která přijde vhod nejen během deště, ale také pokud nechtěně šlápnete do louže. 

Spoustu druhů obuvi a akčních nabídek nabízí e-shop Čas na boty, kde se dá zároveň zakoupit potřebná péče o obuv. Dostupná je na internetových stránkách Čas na boty pánská, dámská i dětská obuv, a to včetně ponožek. Výběr vhodné obuvi může ovlivnit také terén, který se chystáte zdolat. Pokud vás čeká hlavně nerovný povrch, zvolte vysokou trekovou obuv, jestliže je váš terén vesměs rovný a zpevněný, bohatě vám postačí nízká treková obuv, která je daleko vzdušnější.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
13. března 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!