Jak vybrat správný hydratační krém pro váš typ pleti?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Zima je pro pleť náročné období. Nízké teploty, suchý vzduch, vítr a topení mohou způsobit, že je pleť vysušená, napjatá, podrážděná a také náchylná k tvorbě vrásek. Proto je důležité pečovat o pleť správným způsobem a zvolit vhodný hydratační krém, který jí poskytne dostatek vláhy, výživy a ochrany.


Hydratační krémy a zima

Hydratační krém by měl být v zimě bohatší a hutnější než v létě, aby lépe zamezil ztrátě vody z pokožky a vytvořil na ní ochrannou vrstvu. Chlad a vítr dokážou pleť podráždit, vysušit a způsobit její začervenání, popraskání nebo olupování.

Správně zvolený hydratační krém ale může pleť intenzivně hydratovat, zklidnit a regenerovat. Jaký je ale vhodný přesně pro vás? Záleží na tom, jaký typ pleti máte:

Suchá pleť potřebuje extra hydrataci a výživu, proto je vhodné volit krémy s vysokým obsahem olejů, másel a vosků, které pleť zjemní, zvláční a zpevní. Příkladem takového krému jsou krémy označované jako cold cream, určené speciálně pro ochranu pleti před mrazem a větrem. Cold cream je emulze na bázi vody a oleje, která na pleti vytváří ochrannou vrstvu a zároveň ji hydratuje a vyživuje.

Mastná pleť se může v zimě zdát méně problematická, ale i ona potřebuje hydrataci a péči. Je dobré volit lehké a rychle se vstřebávající krémy, které pleť nezatěžují, neucpávají póry, ale zároveň ji hydratují, zklidňují a mají antibakteriální účinky. To vám zajistí například hydratační krémy s aloe vera.

Smíšená pleť vyžaduje speciální péči, protože má různé potřeby v různých oblastech obličeje. Je dobré volit krémy, které dokážou vyrovnat produkci mazu, hydratovat suchá místa a zároveň nezanechávat mastný film na pleti. Zde vám skvěle poslouží hydratační krémy s kyselinou hyaluronovou.

Citlivá pleť je v zimě obzvláště náchylná k podráždění, zarudnutí a svědění, proto je třeba jí dopřát jemnou a šetrnou péči. Doporučujeme volit krémy, které neobsahují syntetické látky, parfémy, barviva ani konzervanty, ale pouze přírodní a hypoalergenní složky, které pleť zklidní, hydratují a posílí. Takovým přípravkem je například hydratační krém s mandlovým olejem.


Jak používat hydratační krém?

Před nanášením krému je třeba pleť důkladně očistit a odstranit z ní nečistoty, make-up a odumřelé buňky. To zajistí lepší vstřebání krému a zvýší jeho účinnost. Krém by se měl nanášet na suchou a čistou pleť jemnými masážními pohyby směrem od středu obličeje ven. Množství krému by mělo být přiměřené, aby pleť nebyla přetížená ani nedostatečně hydratovaná. Obvykle stačí množství velikosti hrášku.

Hydratační krém by ale neměl být součástí vaší péče o pokožku jen při návratu ze zimy, naopak by měl být součástí každodenní péče. Ráno by měl krém pleť hydratovat, vyživit a připravit na náročný den, večer by měl pleť regenerovat, zklidnit a obnovit.

Nezapomeňte, že jen dlouhodobé používání zajistí, že se pozitivní výsledky působení hydratačního krému na vaší pleti skutečně projeví.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
2. prosince 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!