Naše projekty:   magazín Bejvávalo.cz   —   Obchod.Bejvávalo.cz   —   originální samolepky na stěnu Pieris.cz   —   efektní sdílení PDF souborů DraGIF.cz

Jaká zahradní udírna je nejlepší? Záleží na mnoha faktorech!

článek je inzerce, nejde o odborný text
Není nad vůni a chuť vlastnoručně vyuzeného masa. Vepřového, telecího, jehněčího i hovězího. Stejně jako ryb, uzenin, drůbežího, sýrů a ořechů. Jakou si k tomuto účelu ale pořídit udírnu? Tradiční zděnou, dřevěnou, plechovou nebo moderní elektrickou? Na toto téma se na internetu i mezi přívrženci uzení vedou sáhodlouhé diskuse. Pojďme si proto trošku ujasnit fakta.

Součástí mnoha zahrad stále jsou masivní zahradní udírny zděné. Bytelné, takřka nezničitelné, s nízkými nároky na údržbu a s možností téměř celoročního užívání. Nevýhodou zděných udíren je spolu s nemožností je přemisťovat jejich zdlouhavé roztápění. Výhodou zase skvělá akumulace tepla. Jakmile zděnou udírnu jednou rozžhavíte, nahřáté cihly budou sálat teplo dlouho po vyhasnutí ohně.

Opravdu vynikající uzené maso? Z udírny dřevěné!

Jedinečnou chutí, které prý v jiné udírně nedosáhnete, vynikají pokrmy vyuzené v dřevěných udírnách. Ty navíc dobře izolují a skvěle vypadají. Neumožňují však uzení při vysokých teplotách. Udírna by vám totiž mohla shořet. Náročnější je dřevěná udírna také na údržbu, její povrch je třeba pravidelně obnovovat ochranným nátěrem.

Bezúdržbová a jednoduchá? Plechová udírna

Milovníkům uzeného masa se nabízejí i udírny plechové. Ty jsou sice menší než udírny zděné, ale i přesto disponují prostornými šachtami.

Na výběr máte buď finančně náročnější, ale také odolnější nerezové udírny, nebo levnější, ale méně odolné udírny z pozinkovaného plechu. Pokud plánujete udit i v zimě, pořiďte si plechovou (ideálně nerezovou) udírnu s izolací.

Rychlé uzení? Zvolte udírnu elektrickou!

Toužíte-li po rychlém uzení, doporučujeme udírnu elektrickou, jejíž hlavní výhodou je eliminace rozdělávání ohně v kombinaci se snadným udržováním stálé teploty. U těchto udíren také nehrozí kolísání teploty způsobené přikládáním.

Uzení během stanování? V přenosné udírně žádný problém!

Rádi byste si maso vyudili na pikniku, během stanování nebo třeba při rybolovu?

Pak zaměřte svou pozornost na udírny přenosné a rybářské, ve kterých snadno zatopíte dřevem, štěpkou i pilinami, popřípadě elektrickou spirálou. Na trhu se navíc setkáte i s modely kombinujícími udírnu s grilem.

Tak už víte, jakou zahradní udírnu zvolíte?





Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
REKLAMA

datum vydání:
19. ledna 2021


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!
Nabízíme Vám také možnost zveřejnění reklamního článku, kterým můžete oslovit tisíce našich čtenářů.


Nákupem na Pieris.cz
podpoříte chod našeho serveru




Další publikování a šíření obsahu serveru Příroda.cz je bez souhlasu provozovatele zakázáno.
Pokud chcete nějaký obsah převzít tak nás prosím kontaktujte.

© 2004 - 2022 PŘÍRODA.cz
ISSN 1801-2787

Magazín PŘÍRODA.cz je soukromý projekt, provozováný už od svého začátku v roce 2004 zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.