Kam s dětmi za zvířaty v Praze?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Zoo Praha už viděl každý. Přitom se nejedná o jediné místo, kam se dá v hlavním městě vyrazit za čtyřnohými kamarády a prohlédnout si je pěkně zblízka. Někde si je dokonce můžete i pohladit a nakrmit. Kam s dětmi za zvířaty v Praze?

Zoo Praha už viděl každý. Přitom se nejedná o jediné místo, kam se dá v hlavním městě vyrazit za čtyřnohými kamarády a prohlédnout si je pěkně zblízka. Někde si je dokonce můžete i pohladit a nakrmit. Kam s dětmi za zvířaty v Praze?


Mořský svět

V Mořském světě na Výstavišti si sice nikoho nepohladíte. Ovšem pokud jsou vaše děti fascinované podmořským světem, našli jste to pravé místo, kam se vydat. Zoo Mořský svět nabídne stálou expozici sladkovodních i mořských ryb a dalších živočichů. Celkem tu najdete na 360 druhů od docela malých rybiček a koníčků až po rejnoka a žraloky. Dospělí za vstup zaplatí 440 Kč. Děti do 80 cm výšky neplatí nic, do 100 cm 120 Kč, do 15 let potom 280 Kč.

Krokodýlí zoo

V Krokodýlí zoo si vaši nejmenší prohlédnou nejúspěšnějšího predátora naší planety – krokodýla. V zoo na vás čeká spousta druhů krokodýlů ze všech kontinentů, ale také aligátoři, gaviálové a kajmani. Zoo najdete na Praze 7 v ulici Tusarova 39. Dospělí platí 190 Kč, děti 180 Kč, do 2 let zdarma.

Minizoo Milíčovský dvůr

Rádi byste si s dětmi zvířata nakrmili a pohladili? Vydejte se do Minizoo Milíčovský dvůr. Kromě koní a koz tu bydlí také prasátka, králíci, ovce, slepice, kachny a další. Areál tu není velký, o to spíš bychom zařízení doporučili rodinám s nejmenšími dětmi. Pobyt na čerstvém vzduchu, nikde žádná tlačenice – jako rodiče budete mít perfektní přehled, co ratolesti dělají. Hlad a žízeň zaženete u stánku s občerstvením. Areál se nachází 10 minut chůze od metra Háje. Vstupné dobrovolné.

Minizoo Stanice přírodovědců DDM

Minizoo Stanici přírodovědců najdete na Smíchově, kousek od metra Anděl. Zatímco v Milíčovském dvoře najdete hlavně hospodářská zvířata, ve Stanici přírodovědců zažijete exotiku se vším všudy – od barevných ještěrek přes skotačivé klokany až po roztomilé opičky. Mají zde také krokodýla nilského, leguány a další plazy, obojživelníky a vzácné ryby. Součástí je klubovna s hlodavci, kde děti nahlédnou pod pokličku péče o vlastního mazlíčka. Stanice nabízí odprodej rostlin a zvířat. Základní vstupné stojí 40 Kč, snížené 20 Kč a děti do 100 cm neplatí vůbec nic.

Zookoutek Divoká zahrada Hostivař

Zookoutek Divoká zahrada najdete v západním výběžku Hostivařského lesoparku. Jedná se o obrovský komplex o velikosti 5000 m2 . Najdete tu nejen kozy, ale i původní divoká zvířata, např. bílé daňky (nenechte se mýlit, nejedná se o albíny, ale skutečný druh) a muflony (mufloni se rádi nechají pohladit, jsou krotcí). Chybět nesmí ani početné ptactvo. Vstup je zdarma. Návštěvu můžete spojit s procházkou Hostivařského lesoparku a prohlídkou naučné stezky. V lesoparku se mimo jiné nachází také lanový park pro děti, vodní nádrž s pláží a půjčovna lodiček.

Podívejte se i na další ověřené tipy, kam s malými dětmi v Praze.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
21. června 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!