Kam v zimě na dovolenou? Objevte vulkanickou krásu Tenerife a Fuerteventura

autor: Izabela Nováková
Zima v Evropě má mnoho podob. A pokud zimní radovánky v Alpách nejsou nic pro vás, vyrazte za sluncem a příjemným oceánským vánkem na Kanárské ostrovy. Kromě nekonečných procházek po liduprázdných plážích tady na vás čeká dechberoucí krajina i neobyčejná vřelost místních.

Ať už vyrazíte na kterýkoliv ze sedmi Kanárských ostrovů, přivítají vás tady příjemné teploty kolem 20 °C, azurové nebe a dlouhé dny, které trvají v průměru 10 hodin. Pohádkové ubytování s výhledem na oceán navíc tady během zimních měsíců seženete výrazně levněji než v létě.

Tenerife: Černé pláže i nejvyšší sopka Španělska

Největšímu ostrovu Tenerife vévodí sopka Pico de Teide, která je se svojí výškou 3 718 m nejvyšším vrcholem ve Španělsku vůbec. Lanovka vás vyveze až k jejímu vrcholku a vám tak zbyde dostatek sil na prozkoumání okolní krajiny v přilehlém Národním parku Teide. Ze severu na jih ostrova se autem dopravíte zhruba za hodinu a půl a projet Tenerife křížem krážem rozhodně stojí za to. Zatímco severní část je pouštní, ta jižní vás uchvátí bohatou zelení. Ostrov lemuje 269 kilometrů dlouhé pobřeží s nekonečnými plážemi, které jsou proslulé svým vulkanickým černým pískem.

Fuerteventura: Pohledy měsíční krajiny

Turismus je na Fuerteventura poměrně mladý a zdejší krajina si díky tomu stále zachovala své panenské kouzlo. Nekonečné duny, skalnaté horské hřebeny a uchvacující měsíční krajina na vás čekají v přírodním parku Corralejo, kam písek přivál až ze Sahary. Součástí Fuerteventura je také malý ostrov Lobos, místo plné skrytých pláží, romantických zátok a vzácného ptactva. Vedle kurzů měn dnes většina z nás před odletem na dovolenou sleduje také situaci kolem pandemie. Kanárské ostrovy navíc patří mezi jednu z mála destinací, která turistům nabízí úhradu výdajů souvisejících s koronavirem. Ať už půjde o náklady za případnou repatriaci, léčebné výdaje či náklady spojené s povinnou karanténou. Přesto si však nezapomeňte sjednat cestovní pojištění, které vás chrání proti běžným cestovatelským neduhům.



autor:
Izabela Nováková

datum vydání:
4. září 2020


Diskuze k článku „Kam v zimě na dovolenou? Objevte vulkanickou krásu Tenerife a Fuerteventura“



 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!