Kanada má originální stanici pro záchranu mořských savců

článek je inzerce, nejde o odborný text
Každá země má svoji specifickou faunu a flóru a každá se samozřejmě musí nějakým způsobem vyrovnat s problémy, které její přírodu trápí. Podívejme se, jak na to jde Kanada.

Kanada je rozlehlá země, která sousedí hned se dvěma oceány.

U toho většího z nich – Pacifiku – se nachází město Vancouver, a ve Vancouveru městské akvárium, které úzce spolupracuje s organizací Ocean Wise.

Ta se dlouhodobě zabývá ekologií oceánů a jedním z jejích projektů je záchranná stanice mořských savců (Marine Mammal Rescue Centre), jež je součástí právě Vancouver Aquarium.

Tento záchranný program je jako jediný v Kanadě a jako jeden z mála na světě zaměřený čistě na mořské živočichy.

Ty zachraňuje a rehabilituje už více než 60 let. Přímo na místě se tahle „nemocnice“ stará o tuleně, lachtany, mořské vydry, mořské želvy a drobné kytovce (například sviňuchy přístavní).

Cílem kvalifikovaných veterinářů a laborantů z týmu organizace Ocean Wise je co nejrychlejší stabilizace jednotlivých živočichů a jejich následné vypuštění na svobodu.

Řídí se přitom heslem „Na každém zvířeti záleží.“

Tito experti neúnavně pracují na záchraně stovek zraněných zvířat ročně, která ošetřují a co nejrychleji vypouštějí na svobodu.

Na svých webových stránkách mají dokonce telefon, na který se mohou obrátit lidé, kteří na pobřeží najdou vystrašené nebo zraněné zvíře, včetně instrukcí, jak se v takovém případě chovat.

Programem Ocean Wise Marine Mammal Rescue Centre a jeho jednotlivými záchrannými akcemi se zabývá dokumentární seriál Záchrana tichomořské divočiny, jehož šest dílů budete mít možnost vidět na kanálu Viasat Nature. A to premiérově od neděle 12. září ve 13:00.


Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
10. září 2021


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!