Pomozte zachránit Rýchorskou boudu

autor: Petr Kadlík
Znáte Rýchorskou boudu v Krkonoších? Pokud máte naše nejvyšší hory alespoň trošku prochozené, tak jste určitě Rýchorku někdy navštívili. Možná jste tam byli ještě jako děti na nějaké akci KRNAPu. Pokud se tam ale chcete v budoucnu i vrátit, tak jí musíme všichni pomoci.

Letošní rok je díky epidemii koronaviru bez debaty náročný pro všechny. Pro děti, podnikatele, zaměstnance, maminky na mateřské i důchodce. Někdo se dočkal pomoci více, na někoho jen doléhá stres z neustále se měnících pravidel. Ale pokud neprovozujete supermarket nebo květinářství patřící do jistého koncernu, tak jste se dočkali hlavně jen řady omezení a problémů.

Omezení velmi tvrdě dopadlo i na horské boudy, včetně vyhlášené Rýchorské boudy v Krkonoších.

Provoz ubytovacího zařízení v nejpřísněji chráněné zóně národního parku v nadmořské výšce 990 metrů rozhodně není levný. A když vám vláda zakáže ubytovávat hosty, tak se snadno dostanete do situace, že nemáte na ani zaplacení elektřiny, bez které v zimě zmrznete. Z provozu bufetu pro turisty totiž 30000 tisíc na měsíční zálohy na elektřinu nevyděláte.

Situace se tak dostala do stavu, který vidíte na následujícím obrázku.

Finanční rezerva vyčerpána, psychická situace také rozhodně žádná sláva. Pomoci může už jenom zázrak. A nebo VY!

Proto prosím - pokud máte s Rýchorskou boudou spojené nějaké krásné vzpomínky, pomozte.

Pokud jste jí navštívili při cestách po Krkonoších, s radostí se tam zahřáli a dali si něco dobrého v jejich bufetu, pomozte.

Pokud máte pocit, že dobrým lidem v nouzi by se mělo pomáhat, tak pomozte také.

Nemusíte posílat statisíce ani desetisíce. Každá koruna má svůj význam a může spolu s ostatními dokázat malý zázrak. Bankovní účet Rýchorské boudy je 4588773001/5500.

Tak co, zachráníme spolu Rýchorku, aby mohla být v provozu i příští léto, kdy se snad už povede epidemii zvládnout? Aktuální stav můžete sledovat na jejich Facebooku.



autor:
datum vydání:
13. prosince 2020


Diskuze k článku „Pomozte zachránit Rýchorskou boudu“



 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!