Provětrávací jehly na obilí pomohou dosušit i obilí uskladněné ve velké vrstvě

článek je inzerce, nejde o odborný text
Na počátku jsou zrna, na konci voňavý chleba a čerstvé housky na prostřeném stole. Do té doby ovšem projde obilí řadou různých fází. Z klíčků a prvních zelených výhonků vyrostou během slunečných dnů vysoké štíhlé, které postupně zezlátnou a dozrají. V tom okamžiku vyrazí do polí kombajny, které úrodu sklidí. Tím však hlavní díl práce teprve začíná. Výnosy ze sklizně je třeba řádně zpracovat a uskladnit, aby zrna nepodlehla zkáze dříve, než se dočkají zpracování.


Důležitou roli při sklizni a zpracování obilí hrají provzdušňovací jehly i šnekové dopravníky

Mezi obory, které prošly během posledních dekád výraznou proměnou, patří i zemědělství a potravinářství. V současné době vedle sebe na trhu existují jak malí prodejci, tak obří řetězce. A kromě drobných zemědělců, kteří hospodaří na malé rozloze a více či méně využívají i tradiční metody pěstování plodin a chovu dobytka, tu jsou zemědělské podniky striktně uplatňující moderní postupy.

Velkou část prací přitom usnadňuje technika. Na poli šetří námahu a pomáhá zvyšovat výnosy, zpracování velkého objemu potravin je bez jejího využití takřka nemožné. Nezbytná je i při přípravě plodin na skladování tak, aby nepodléhaly zkáze.

Například provětrávací jehly dokáží zajistit dosušení a dochlazení i v případě, kdy je skladováno na hromadách. A šnekové dopravníky zase usnadňují manipulaci se zrny.

Kde lze pořídit provětrávací jehly na obilí a šnekové dopravníky?

Spolehlivé a vysoce kvalitní provětrávací jehly na obilí i šnekové dopravníky nabízí firma CanAgro s.r.o., která patří mezi největší výrobce šnekových dopravníků určených k plnění secích strojů, rozmetadel průmyslových hnojiv, dopravních prostředků i skladů.

Navíc nabízí i zcela nepostradatelné pomocníky pro sklady s obilím. Těmi jsou provětrávací jehly, které pomáhají zajistit pravidelné prosušování a provětrávání uskladněných zrn. S nabídkou firmy se lze seznámit na www.canagro.cz.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
26. dubna 2021


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nákupem na Pieris.cz
podpoříte chod našeho serveru