Světelná terapie

článek je inzerce, nejde o odborný text
Pobyt v přírodě je pro člověka nesmírně prospěšný a jeho význam nelze podceňovat. Vědecké studie ukazují, že čas strávený v přírodě může výrazně zlepšit fyzické i psychické zdraví, zlepší nám kvalitu spánku a snížit příznaky deprese a úzkosti. Významný podíl na tom má právě sluneční záření.


Sluneční záření

Sluneční záření je pro lidský organismus zásadním zdrojem energie a má klíčový význam pro řadu biologických procesů. Jeho nejznámější přínos spočívá ve tvorbě vitamínu D, který je nezbytný pro správnou funkci kostí, svalů a imunitního systému. O prospěšnosti pobytu na Slunci ostatně věděli už i naši předci, kteří dávno před nástupem současného trendu zdravého životního stylu s nadšením navštěvovali tehdy populární sluneční lázně.

Kromě toho sluneční světlo pozitivně ovlivňuje naši náladu a psychickou pohodu. I proto cítíme ve slunečních dnech šťastnější a plní energie. V situacích, kdy je přirozené sluneční světlo omezené, může být zajímavou alternativou světelná terapie pomocí umělého světla.


Světelná terapie

Tato forma terapie využívá speciální světelné zdroje, které napodobují spektrum přirozeného světla. Světelná terapie se používá například k léčbě sezónní afektivní poruchy, což je typ depresivní poruchy spojené s ročními obdobími, a to především v zimních měsících, kdy je slunečního světla nedostatek.

Světelná terapie pomoci i s estetickými problémy, jako je redukce vrásek nebo zpevnění pokožky. Světlo určitých vlnových délek může stimulovat produkci kolagenu a elastinu, což jsou proteiny zodpovědné za pružnost a pevnost kůže. Tímto způsobem dokáže světelná terapie přispět k mladistvějšímu vzhledu a zlepšení celkové kvality pokožky.

Terapie pomocí umělého světla je zajímavý příklad toho, jak moderní technologie dokáže pomáhat s podporou našeho zdraví a pohody a částečně nám nahrazovat přírodu. Ale i přes veškerou moderní technologii je procházka přírodou stále nezastupitelná.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
5. června 2024


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!