Zbavte se otravného hmyzu!

článek je inzerce, nejde o odborný text
Otravují vás doma mouchy a komáři? Investujte do kvalitní síťky proti hmyzu a budete mít po problémech!

S tím, jak se dny i noci oteplují, přibývá v našich domácnostech i nechtěných návštěvníků v podobě otravného hmyzu. Jak se ho zbavit? Možností je hned několik. Jednou z nich je třeba síťka na okna.

Komáři, mouchy, mravenci...

Toto hmyzí trio nám od časného jara do pozdního podzimu v domácnostech škodí zřejmě nejvíce. Mnohdy dokonce do takové míry, že nám nedají spát. V ten okamžik je na místě se jich efektivně zbavit. Jak? Dozvíte se to z následujícího článku.


Repelenty, difuzéry a odpuzovače

Komáry odpudí repelenty (kdo se ale před spaním chce stříkat chemií). Vhodnější rozhodně jsou doutnavé spirály, difuzéry a různé odpuzovače v podobě elektrických odpařovačů a elektronických odpuzovačů. Ty produkují pro člověka neslyšitelné, ale pro komáry velmi nepříjemné ultrazvukové vlny, které je donutí letět o dům dál.

Zbavte se otravných much

Velmi otravné dokážou být i mouchy. Ty můžete zabíjet plácačkami, nebo je chytat na mucholapky (ty však v závislosti na počtu nalepených much nevypadají moc vábně). Mnohem lepší bude, když vsadíte na osvědčené babské recepty. Mouchám jsou podle nich nepříjemné především vůně šalvěje, máty a bazalky. Pokud budete tyto bylinky pěstovat za oknem, budete much ušetřeni. Zabírají ovšem i zavěšené bylinky sušené.


Síťky proti hmyzu

Náletu komárů i much do interiéru zabrání i síťka na okna či moskytiéra, kterou si jednoduše zavěsíte nad postel. Ráno při stlaní ji snadno svážete do uzlu. Výhodou síťky proti komárům je ale skutečnost, že spolu s hmyzem představuje i bariéru proti pylu a prachu, což ocení především alergici.

Zatočte s mravenci

Neúnavní bývají i mravenci. A když se vyrojí, nebývá jich zrovna málo. K tomu, abyste se jich účinně zbavili, budete muset najít jejich zdroj. A ten odstranit. Buď horkou vodou, nebo nějakým ekologickým přípravkem dostupným v obchodní síti. Zabírá ovšem i pepř, ať již klasický černý nebo kayenský, kterým jednoduše mravence v místě jejich největšího výskytu posypete.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
6. května 2021


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!