Články na téma: HŘIB
Tématu „Hřib“ odpovídá celkem 60 článků, zobrazena 1. strana výsledků:
Hřib borový - Boletus pinophilus
Mgr. Jana Hájková08. 11. 2007: Hřib borový, lidově podborovák, je chuťově jedna z nejlepších hub vůbec.
Hřib peprný – Chalciporus piperatus
Mgr. Jana Hájková26. 07. 2010: Hřib peprný, jinak nazýván též měďohřib peprný nebo také klouzek peprný, je jedlá houba používaná místo…
Hřib kovář - Boletus erythropus
Mgr. Jana Hájková26. 08. 2010: Teplé počasí a deště, to je ta správná kombinace pro houbaře. Mnozí z nás vyráží do lesů a troufám si…
Hřib bronzový - Boletus pinophilus
Mgr. Jana Hájková09. 11. 2007: Rarita našich lesů. Ale velmi chutná. Štěstí můžeme mít v teplých oblastech, jakými jsou například…
Hřib kaštanový - Gyroporus castanaeus
Mgr. Jana Hájková01. 08. 2017: Díky sporadickému rozšíření se nález této houby dá směle označit jako trofejní nález. Kaštanové zbarvení…
Hřib smrkový - Boletus edulis
Mgr. Jana Hájková13. 07. 2017: Existuje snad ještě někdo, kdo neměl tu čest setkat se s tímto pánem v našich smrkových lesích? Pokud přeci jen…
Hřib koloděj - Boletus luridus
Mgr. Jana Hájková09. 06. 2011: Ač pranostika o svatém Medardovi tvrdí, že se letos nemáme těšit na tu pravou houbařskou sezónu, v lese už se…
Hřib hnědý, vyhledávaný chuťový poklad z našich lesů
Lenka Kadlíková16. 09. 2022: Hřib hnědý je houba skvělé chuti, která má mnoho jmen. Latinsky se jmenuje Boletus badius či Xerocomus badius, ale…
Hřib žlučník - Tylopilus felleus (Bull.: Fr.) Karst. 1881
Mgr. Jana Hájková22. 06. 2007: Ochutnali jste už tuto mňamku ve své kuchyni? Pak určitě víte o jaké příchuti je řeč. Přesto si ale můžete…
Články na téma „Hřib“ (celkem 60):
Listování: [ 1 ] 2 | 3 | 4 | 5 | další
Celkem 6 stránek, zobrazit poslední stránku.
Listování: [ 1 ] 2 | 3 | 4 | 5 | další
Celkem 6 stránek, zobrazit poslední stránku.