Blesková zpráva: BMW okamžitě zastavuje prodej motocyklů se spalovacím motorem, v prodeji zůstal jen elektrický typ BMW CE 04

autor: Petr Kadlík
Zákaz prodeje aut se spalovacím motorem je něco, čeho se neustále bojí zastánci benzínu a čím straší veřejnost odpůrci elektromobilů a EU. Nyní k něčemu takovému skutečně došlo, a to okamžitě a bez varování! Úředníci Evropské unie s tím ale nemají vůbec nic společného.


Okamžitý zákaz prodeje motocyklů BMW se spalovacím motorem

Není to žádný vtip, BMW skutečně zastavuje prodej svých vyhlášených a oblíbených motorek.

Důvodem ale není žádná „zlá“ Evropská Unie a její plán na větší rozšíření elektromobilů, jde o okamžité rozhodnutí samotné firmy BMW. A proč na tom zákazu nemá žádný podíl EU? Protože se vůbec netýká Evropy, ale severní Ameriky – tedy USA a Kanady.

Samotné BMW Motorrad North America o tom 20. září poslalo všem svým americkým prodejcům motorek následující prohlášení:

“BMW of North America is dedicated to providing vehicles to our customers that meet their expectations. To ensure that our vehicles are of the highest industry standards, BMW performs ongoing testing and evaluation.

Following a recent quality analysis, BMW is pursuing measures to further evaluate the material used in a component of its motorcycle evaporative system, which may not have been produced to material specifications.

As a result, BMW of North America is issuing a temporary, voluntary stop sale for all new and pre-owned BMW motorcycle models in dealer inventory, except for the CE 04. This temporary stop sale is not safety related and BMW owners may continue to ride their motorcycles as normal.”

Český překlad tohoto prohlášení zní takto:

"Společnost BMW of North America se snaží poskytovat svým zákazníkům vozidla, která splňují jejich očekávání. Abychom zajistili, že naše vozy odpovídají nejvyšším průmyslovým standardům, BMW provádí průběžné testování a hodnocení.

Na základě nedávné analýzy kvality BMW provádí opatření k dalšímu vyhodnocení materiálu použitého v součásti výparníkového systému motocyklu, který možná nebyl vyroben v souladu se specifikacemi materiálu.

V důsledku toho vydává společnost BMW of North America dočasné dobrovolné zastavení prodeje všech nových a ojetých modelů motocyklů BMW v nabídce prodejců, s výjimkou modelu CE 04.

Toto dočasné zastavení prodeje nesouvisí s bezpečností a majitelé motocyklů BMW mohou pokračovat v normální jízdě."

O konkrétních důvodech takto radikálního zákazu prodeje motorek BMW v Americe se momentálně živě spekuluje. Jistě pozitivní ale je, že důvod zastavení prodeje by neměl být žádný problém s bezpečností strojů.

Výsledek je ale pro celý trh a americké zákazníky jediný. Pokud si chcete koupit nový motocykl BMW, tak máte na výběr jediný model: velký elektrický „skútr“ s futuristickým designem BMW CE 04.

Těžko odhadnout, zda bude podobný zákaz realizován i v Evropě. Stránky samotného BMW o tomto zákazu prodeje momentálně ještě mlčí, nicméně samotná zpráva je již ověřena z řady amerických zdrojů.

zdroje informací: Adventure rider, BMW owners news, Web Bike World



témata článku:
autor:
datum vydání:
21. září 2023


Diskuze k článku „Blesková zpráva: BMW okamžitě zastavuje prodej motocyklů se spalovacím motorem, v prodeji zůstal jen elektrický typ BMW CE 04“



 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!