E.ON Energy Globe už brzy bude mít svého vítěze! Rozhodněte o něm i vy

článek je inzerce, nejde o odborný text
Letošní ročník ekologické soutěže E.ON Energy Globe je ve finále! Za svůj hlas můžete získat i skvělé ceny.

Do finále známé mezinárodní ekologické soutěže E.ON Energy Globe, kterou v ČR od roku 2008 pořádá energetická společnost E.ON a v jejímž rámci jsou oceňovány projekty a inovativní nápady v oblasti ochrany přírody, životního prostředí a úspor energií, se probojovala šestice zajímavých projektů. Z celkových 165!


Bioplynová stanice a obal z hub

Pod prvním je podepsána obec Kněžice, která je příkladem energeticky nezávislé obce, v niž už od roku 2006 funguje bioplynová stanice a centrální zásobování teplem s výtopnou na dřevní štěpku a slámu.

Druhým finalistou je biotechnologický startup Myco, který porotu zaujal svým obalovým materiálem z houbového mycelia a kompostovatelných odpadů zemědělského a dřevozpracujícího průmyslu, které se po použití dají využít jako hnojivo.


Úsporné řízení osvětlení a Biotop raků

Třetí úspěšný projekt, tentokrát z pera společnosti Nikatron, se týká úsporného řízení osvětlení, jehož cílem je zamezit plýtvání energií v již postavených budovách.

Inspirativní je také projekt čtvrtého finalisty zaměřený na biotop raků v Rokycanech. Úspěšná revitalizace vodního toku, která stála za vznikem odpočinkové a rekreační oblasti uvnitř města.


Čištění odpadních vod a FVE integrovaná do střešní krytiny

Pátý finalista ekologické soutěže se zaměřil na očistu odpadních vod v menších obcích. Je jím severomoravská obec Rybí, v níž funguje systém 190 samostatných domovních čističek odpadních vod, které jsou napojené na centrální dispečink. Ten jejich provoz monitoruje a hlídá kvalitu vyčištěné vody.

Šestého finalistu poslaly do finále hlasy veřejnosti. Divokou kartu obdržela společnost Wienerberger se svým řešením fotovoltaiky integrované do střešní krytiny.


Hlasujte a vyhrajte!

Tak schválně, jaký projekt vás nejvíce oslovil? Ještě před tím, než nahlas vyslovíte svůj verdikt, byste si jej na stránkách www.energyglobe.cz měli dobře nastudovat. Zde také budete moci hlasovat. Vítěz si odnese hlavní cenu ve výši 300 tisíc korun na další rozvoj svého projektu. A výhry jsou připraveny i pro vylosované hlasující. Ti budou odměněni rodinným letem balónem, víkendovým pobytem v chatě v korunách stromů a dalšími hodnotnými cenami.

Tak neváhejte, a určitě hlasujte. Čas máte do konce září!



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
17. srpna 2022


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nákupem na Hapík.cz
podpoříte chod našeho serveru