Která skříň bude ideální pro váš interiér?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Šatní skříň je kus nábytku, který často rozhoduje o pohodlí bytu neméně než pohodlná pohovka nebo postel v ložnici. Při zařizování bytu se vyplatí zajistit dostatek úložných prostor. Prostorná šatní skříň vám usnadní udržování pořádku a všechny oděvy, doplňky a sezónně používané předměty v ní najdou vhodné místo. Pojďme se společně podívat na návrhy hotového nábytku a zjistit, která skříň bude ideální pro váš interiér?

Šatní skříň je kus nábytku, který často rozhoduje o pohodlí bytu neméně než pohodlná pohovka nebo postel v ložnici. Při zařizování bytu se vyplatí zajistit dostatek úložných prostor. Prostorná šatní skříň vám usnadní udržování pořádku a všechny oděvy, doplňky a sezónně používané předměty v ní najdou vhodné místo. Pojďme se společně podívat na návrhy hotového nábytku a zjistit, která skříň bude ideální pro váš interiér?

Posuvná skříň se zrcadlem pro moderní interiéry

Při výběru šatní skříně do interiéru bychom měli věnovat pozornost několika důležitým aspektům, jako jsou rozměry a množství věcí, které budeme ukládat, a design. Posuvná skříň, která se vyznačuje jednoduchým tvarem, dokonale zapadá do moderního stylu vybavení bytu. Tyto typy skříní jsou prostorné, a proto velmi praktické. Šatní skříň s hladkými čely v klasické bílé barvě interiér nezahltí, naopak skvěle zapadne do prostoru ložnice, šatny nebo předsíně. Posuvná skříň by měla být vybavena snadno pohyblivými dveřmi namontovanými na vodítkách. Oblíbeným materiálem pro výrobu moderních, lehkých skříní, jsou dřevotřískové desky. Odolná lakovaná deska se snadno udržuje v čistotě. Stojí také za zvážení vyplnění dveří zrcadly, která nejen opticky zvětší interiér, ale mají i funkční vlastnosti, zejména v ložnici a předsíni.

Interiér posuvné skříně

Vybavení posuvné skříně lze přesně přizpůsobit vašim potřebám naplánováním roztečí polic, počtu věšáků a nádob na příslušenství. Do široké horní police lze úspěšně uložit sezónní oblečení, zatímco spodní police pojmou složené oděvy. Tyč je užitečná pro zavěšení vyžehlených oděvů, jako jsou košile, halenky a saka. Menší oděvní doplňky, jako jsou opasky nebo kravaty, lze roztřídit a uložit uvnitř pomocí posuvných organizérů do skříně, které jsou k dostání v obchodech s nábytkem. Funkční a prostorná šatní skříň zajistí, že oblečení a doplňky budou vždy na svém místě, což výrazně zvýší komfort vaší každodenní kompletace šatníku.

Jak vybrat ideální skříň do dětského pokoje?

Pro malé místnosti, jako jsou dětské pokoje, jsou ideální rohové skříně nebo jednodveřové či dvoudveřové skříně menších rozměrů. Nezapomeňte, že vysoký nábytek, který sahá téměř ke stropu, opticky zmenšuje velikost místnosti. Tmavý nábytek, například hnědá nebo černá skříň, zejména pokud je umístěna v blízkosti okna, omezuje přístup denního světla. Lehká bílá skříň může být hitem dětského pokoje. Pokud bude dětská skříň sloužit především k ukládání oblečení, určitě se vyplatí zvolit model s tyčí umístěnou uvnitř. Dobrým nápadem by byl další úložný prostor, například prostorná zásuvka umístěná pohodlně pro dítě ve spodní části skříně. Zásuvka skvěle poslouží jako úložný prostor pro drobné předměty, jako je sportovní oblečení a obuv pro školáky nebo hračky pro předškoláky. Komoda v dětském pokoji je obvykle ideální pro ukládání plenek, spacího oblečení a kaftanů. Postupem času se potřeby mění a dítě roste, aby mělo plnohodnotný šatník.

Jak sladit šatní skříň se stylem interiéru?

Funkční skříň má praktické funkce, ale v pragmatickém přístupu k designu interiéru nezapomínejme na estetické kvality. Šatní skříň by měla barevně a designově ladit s interiérem. Posuvná skříň s hladkými čely se hodí do moderních interiérů. Tento typ nábytku se dobře hodí do úzkých místností, např. do předsíně nebo do ložnice vedle postele, kde není dostatek místa pro volné otevírání dveří klasické skříně.

Posuvné skříně mají mnoho výhod a jejich rozměry jsou vhodné pro standardní byty. Tímto způsobem je možné přizpůsobit nábytek danému výklenku a dosáhnout téměř stejného efektu jako při objednání nábytku na míru. Vnitřní prostor posuvné skříně lze navíc přizpůsobit individuálnímu uspořádání polic, věšáků a organizérů. Šatní skříň s posuvnými dveřmi dokonale zapadne do moderního designu bytu zařízeného ve skandinávském nebo minimalistickém stylu. Jakou skříň zvolit do klasického interiéru, kterému dominuje elegantní nábytek z ohýbaného dřeva ve vysokém lesku a těžké žakárové dekorační látky?

Elegantní šatní skříň pro klasický interiér

Výběr správné skříně by měl vždy zohledňovat jak velikost místnosti, barvu stěn, styl ostatního nábytku, tak osobní potřeby. Šatní skříň, která se hodí do klasického interiéru vyznačujícího se použitím tradičních materiálů, by měla být vyrobena ze dřeva. Přírodní surový materiál, ať už v tmavém nebo vyběleném až světlém odstínu, dodává místnosti eleganci a teplo. Klasické skříně mají často na čelní straně přírodní tmavé dřevo nebo jsou natřené bílou či krémovou barvou. Šatní skříně, které se hodí do klasického interiéru předsíně nebo ložnice, mohou mít vyřezávané detaily, jako jsou lišty, frézování nebo například ozdobné těžké mosazné úchytky. Dveře skříně mohou být plné, se zrcadly nebo se skleněnými výplněmi. Klasický nábytek bývá velký a masivní, což podtrhuje jeho eleganci. Posuvné skříně z přírodního dřeva nebo mořené do tmavých odstínů mohou dobře fungovat i v klasických interiérech a dodat jim sofistikovaný styl a nadčasovou eleganci.

Sestava nábytku se skříní do obývacího pokoje

Instalace šatní skříně do samostatné místnosti a pořízení prostorné posuvné skříně je způsob, jak si pohodlně uspořádat obytný prostor. Když si z důvodu omezeného prostoru nemůžeme dovolit uspořádání se samostatnou šatní skříní, může být dobré zvolit nábytkovou sestavu se šatní skříní, která komplexně vybaví pokoj.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
28. ledna 2024


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!