Máme pro vás krámek, kde to voní

článek je inzerce, nejde o odborný text
Je-li řeč o přírodní kosmetice, na mysli máme takovou, která je oproštěná o pomocné chemické prostředky, jež jí dodávají vůni, vylepšují její konzistenci, pěnivost či trvanlivost. Jejich prostřednictvím třeba takový šampon pěkně voní a pění, ale v dlouhodobém časovém horizontu napáchá více škody než užitku. Nejenom nám samotným, nýbrž i planetě, na které žijeme. I proto by přírodní a biokosmetika měla být jasnou volbou.


Jak pojem přírodní kosmetika, tak i biokosmetika však může být zavádějící. Problémem je, že to, co je na etiketách kosmetických přípravků označované jako “přírodní“ ve skutečnosti takové vůbec být nemusí. Spotřebitel nemá šanci si ověřit, jak velkou porci „přírody“ daný přípravek obsahuje. Přesné deklarování obsahu různých látek na kelímcích, krabičkách a tubách zákonodárci zatím nevyžadují.


Pozor na koktejl škodlivin

Ochrana se vztahuje na jednotlivé škodliviny, které mohou poškodit pleťové orgány. Účinky jednotlivých látek používaných v kosmetickém průmyslu na pleť se navíc zkoumají jednotlivě a už se nezkoumá, co v dlouhodobém horizontu způsobí koktejl škodlivin, který svému tělu dopřáváme na dennodenní bázi. Zubní pasty, krémy, mléka, make-upy, pudry, parfémy, šampony atd. Pokud byste si dali tu práci se sepsali si seznam všech aditiv a konzervantů, které používáte na dennodenní bázi, a zjistili si jejich možné interakce, zřejmě byste je okamžitě vyhodili do koše a obličej si začali mít pouze čistou vodou. To naštěstí není nutné.


Kosmetiku vybírejte pečlivě

Dalším způsobem, jak se vyhnout škodlivé chemii v kosmetice, je její pečlivý výběr. Ten ale zase vyžaduje nejenom pečlivé čtení etiket, ale také jakési základní znalosti chemie. A tu má málokterý spotřebitel. Může ale nakupovat v obchodech či e-shopech, kde tento výběr učiní za něj. Tím je například přírodní drogerie Ekokočka.


Proč zrovna Ekokočka?

Hned z několika důvodů. Třeba proto, že za nabízenými produkty si majitelka obchůdku plně stojí. Především si pečlivě hlídá jejich složení. Svým zákazníkům zkrátka nenabízí nic, co by nebyla ochotna sama používat. A věřte, že se vyzná. Navíc má plnou důvěru v české producenty, domácí výrobu a malosériové produkci. Každý produkt, který je součástí její nabídky, vzniká s láskou v manufakturních dílnách. V každé lahvičce, kelímku a flakonku je namíchaná notná dávka energie v kombinaci s účinnými bylinkami, oleji a přírodními esencemi.


Velmi pestrá nabídka

Jak by také ne. Každý přeci hledá něco jiného. Každý má jinou pleť, jiné problémy, jiné preference. Zde to ale určitě najde. Samotná paleta je velmi pestrá. Jak by také ne, každý přeci potřebuje něco jiného. Každý něco jiného hledá, ale toto je místo, kde všichni najdou to, co potřebují. Pár metrů čtverečních kamenného obchůdku ve Vsetíně skrývá hotové poklady. Mýdla, mléka, krémy, masti, oleje, svíčky, a mnoho dalších potřebných drobností. Vše léčivé a krásně voňavé.


Tělo, obličej i vlasy

Buďme ale konkrétní. Ekokočka se postará o vaše tělo, obličej i vlasy. Pro ženy, muže i děti.

V nabídce jsou přírodní tuhá mýdla, peelingy, soli a oleje do koupele, tělová másla, mléka, deodoranty, přípravky na ruce, nohy, proti celulitidě, na opalování i masáže. Pleť si můžete hýčkat pleťovými séry, oleji, vodami i hydrolanty, vlasy maskami, oleji, elixíry a kondicionéry. Vše s kvalitními ingrediencemi, které vám jen prospějí. A spolu s vámi i celé vaší rodině.

Že je pro vás Vsetín trochu z ruky? To ale vůbec nevadí. Vybírat a nakupovat můžete na e-shopu ekokocka.cz. V pohodlí svého domova. A zásilková služba vám vybraný kousek doručí až na práh vašeho domu. Odměňte se sama. Kupte si, co vám udělá radost.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
29. prosince 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!