Na co je potřeba myslet, než si přivezete štěňátko?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Pořízení štěněte je pro každou domácnost velmi náročný krok, na který je potřeba se s předstihem připravit tak, aby v den, kdy si domů přivezete nového člena rodiny, již bylo vše na svém místě. Na co byste tedy před příchodem nového kamaráda rozhodně neměli zapomenout?


Co byste měli mít připravené pro štěně?

Už před příjezdem štěňátka byste měli mít rozhodnuté, kde bude mít svůj pelíšek a ten by na něj měl při příjezdu do nového domova již čekat. To samé platí i o misce na vodu a jídlo a opomenout byste neměli ani dostatek hraček, které psa zaměstnají. V ideálním případě, je budou okusovat radši než nohu od stolu. Nejen v případě hraček byste vždy měli vybírat především kvalitní chovatelské potřeby pro psy, které jsou především zdravotně nezávadné.

Kromě pelíšku, misek a hraček, nezapomeňte ani na obojek a vodítko, abyste mohli společně hned po potřebných očkováních vyrazit na první krátké procházky. Ty pomohou nejen s učením chůze na vodítku, ale i s vlastní socializací štěňátka. Při výběru prvního obojku a vodítka si nechte poradit, vyberete tak nejen vhodnou tloušťku, délku, ale i váhu nad kterou často lidé nepřemýšlejí. Například v Ecoliquid.eu vám poradí i s výběrem ideálního vodítka pro různé fáze výcviku.

Upravte byt, dům či zahradu, aby byl pro štěně skutečně bezpečný

Štěně zkoumá svět stejně jako batole, takže cokoli najde, hned to musí vyzkoušet. Většinou to však neskončí jen očucháváním, ale i okusováním. Než si tedy domů přivedete nového mazlíčka, je nutné zabezpečit veškeré elektrické dráty, zásuvky, ale i samotnou elektroniku. Vhodné jsou tak nejen záslepky do zástrček, ale i lišty, ve kterých můžete kabely v interiéru vést. Další, na co byste neměli zapomenout je bezpečné uskladnění léků, úklidové chemie a nářadí. Vše by mělo být uloženo dostatečně vysoko nebo v uzamykatelných skříňkách.

Pozornost byste však neměli věnovat jen nebezpečným věcem, ale i věcem, na kterých vám záleží. Stačí chvilka a oblíbené kožené kozačky budou mít větrací otvory nebo roh vašeho oblíbeného perského koberce bude připomínat opotřebenou houbičku na nádobí.

Vlastní kapitolou jsou pak zahradní bazény, ty patří mezi největší nebezpečí, jež mohou na zahradách číhat. Než si pořídíte štěně, je nutné je zabezpečit a vhodným prostředkem rozhodně není obyčejná plachta, která psa naopak následně uvězní. Vhodné je spíše pevné zakrytí nebo oplocení.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
23. března 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!