Pomozte nalézt pachatele, zodpovědného za otravu a smrt téměř 20 divokých zvířat

autor: Petr Kadlík
Orel mořský, krkavec, jestřáb, ale třeba i liška - to jsou některé z obětí zatím neznámého pachatele. Pomůžete policii s pátráním, kdo má v CHKO Brdy na Rožmitálsku tento čin na svědomí?

Těžko pochopit, jaké myšlenky se honí hlavou travičům zvěře. Další z podobných případů se odehrál pravděpodobně v pátek 19.2. v okolí Sedlice. Policie v této souvislosti žádá veřejnost o pomoc s pátráním.

Pokud jste se někdo v této době v uvedeném prostoru pohyboval a zahlédl něco podezřelého, co by mohlo policii pomoci s vypátráním pachatele, tak se prosím ozvěte na telefon 724 128 090.

I vy tak můžete pomoci v tom, aby tento případ otrávených zvířat nedopadl podobně, jako loňská otrava Bečvy...


Tisková zpráva Policie České republiky:

Nález uhynulých zvířat

PŘÍBRAMSKO - O víkendu bylo nalezeno na Rožmitálsku několik mrtvých zvláště chráněných druhů živočichů.

Dne 19. února přijali v odpoledních hodinách rožmitálští policisté oznámení o nálezu uhynulého orla mořského u obce Sedlice, který vykazoval známky otravy. V ohledání místa pokračovali policisté i následující den ve spolupráci s pracovníky CHKO a psovodem České společnosti ornitologické. Na kraji Chráněné krajinné oblasti Brdy a na přilehlých loukách v katastru obce Sedlice, na území o rozloze asi jednoho kilometru čtverečního, bylo nalezeno dalších 15 mrtvých zvířat, šlo o krkavce, jestřáby, káně, straku a lišku.

V dané věci zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání čtyř trestných činů, konkrétně z týrání zvířat, pytláctví, neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za uvedené činy stanovuje trestní zákoník až pětiletý trest odnětí svobody.

Nyní bude probíhat zkoumání zajištěných stop. Pokud občané v pátek v době od 16 do 19 hodin v okolí uvedené obce zaznamenali pohyb osob nebo vozidla, ať se neváhají obrátit na příbramské policisty na telefon 724 128 090 nebo na bezplatnou linku 158.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
22. únor 2021



autor:
datum vydání:
23. února 2021


Diskuze k článku „Pomozte nalézt pachatele, zodpovědného za otravu a smrt téměř 20 divokých zvířat“



 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!