Proč si pořídit hodinky ze dřeva?

článek je inzerce, nejde o odborný text
I když se s příchodem mobilních telefonů mohlo chvíli zdát, že nad hodinkami se začíná smrákat, naštěstí se tak nestalo. Lidé stále touží mít časomíru nejen v kapse, ale i na zápěstí. Nejedná se totiž pouze o praktický, nýbrž také o dekorativní doplněk. Zvláště to pak platí v případě dřevěných hodinek.


Po přírodních materiálech je stále vyšší poptávka

V současné době umíme udělat umělou náhražku na ledacos, a možná právě proto stále více lidí touží mít doma výrobky z přírodních materiálů. Výjimkou nejsou ani hodinky. Dřevěné hodinky někomu mohou připadat jako příliš velký krok do minulosti, nicméně opak je pravdou.

Tento druh produktu přesně odpovídá požadavkům dnešních zákazníků. Ti chtějí kvalitní, cenově dostupné designové zboží, a přesně toto získají, když si pořídí dřevěné hodinky Woowa. Nejsou to však jediné důvody, proč si koupit zrovna tento druh časomíry a nepoohlédnout se raději po něčem jiném.

Jsou ekologické

Hlavně mladí zákazníci chtějí být co nejšetrnější k přírodě, a tomu odpovídají i jejich požadavky. Dámské i pánské dřevěné hodinky se z velké části vyrábějí z přírodních zdrojů, jež mohou být snadno obnoveny. Nevzniká tak žádná škoda.

Časem získávají patinu

S postupem času naprostá většina materiálů ztrácí na atraktivitě. Vhodně zvolené dřevo však nikoliv. Hodinky ze dřeva stárnou s mnohem větší noblesou než konkurenční produkty vyrobené z jiných surovin.

Naopak se jejich vizuální kvality mohou s postupujícím časem ještě vylepšovat, jelikož získávají takzvanou patinu. Tuto vlastnost mají společnou třeba s kvalitním nábytkem.

Skvělý dárek s věnováním

Každý zájemce si může koupit hodinky s gravírováním. To v praxi znamená, že je možné přímo na hodinky, případně na pásek napsat krátký vzkaz, blahopřání, jméno či nechat vyobrazit třeba nějaký symbol.

Díky tomu mohou fungovat dřevěné hodinky jako skvělý dárek k nepřebernému množství příležitostí.

Nedráždí pokožku

V současnosti už má alergii kde kdo, stejně tak i citlivou pokožku. Proto jsou mnohé materiály pro celou řadu lidí prakticky nepoužitelné. U hodinek, které nosíme prakticky od rána do večere, je tedy důležité, jestli jsou či nejsou hypoalergenní.

Dřevo obecně pokožku nedráždí. Naopak je k ní velmi šetrné. Kov či umělé materiály jsou na tom v tomto ohledu mnohem hůře. Různé slitiny a chemikálie používané při výrobě klasických typů hodinek mohou působit nepříjemné dráždění, případně dokonce vyvolávat i ohraničené alergické reakce.


Jsou lehké

Kovové hodinky jsou často pro mnoho jejich nositelů až příliš těžké. Hmotnost však není problém u dřevěných modelů, jelikož dřevo je díky nižší hustotě o dost lehčí než třeba kovy. A nezáleží na tom, jak moc jsou dřevěné hodinky velké, vždy budou lehčí než jejich kovové protějšky.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
28. září 2021


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!