Šetřete přírodu používáním kvalitního paliva. Dřevěné brikety se vyplatí i z řady dalších důvodů (PR)

článek je inzerce, nejde o odborný text
Vzhledem k tomu, že lesy v Česku jsou v posledních letech silně napadené kůrovcem, není nouze o dřevo. Snižuje se tak prodejní cena dřevěného paliva, které se dá zužitkovat v kotlích na tuhá paliva. Nejlepším řešením v tomto směru je nákup dřevěných briket.


Jak se dřevěné brikety vyrábějí?

Pokud jde o dřevěné brikety, mají několik předností oproti běžnému nasekanému dřevu. Vyrábějí se z dřevního odpadu, tedy pilin. Při jejich úpravě dochází ke slisování pod vysokým tlakem, kdy následně vznikají charakteristické malé válečky, jež je pak možné už rovnou použít do kotle.

Dobrá výhřevnost a nízká spotřeba – největší přednosti briket ze dřeva

Díky slisování a důkladnému vysušení mají dřevěné brikety velmi dobrou výhřevnost, lepší nežli normální dřevo. U něj je vždy vyšší vlhkost, což snižuje účinnost hoření. A to i tehdy, necháte-li ho schnout třeba 2 roky někde v kůlně, kde je sucho a stálá teplota.

Dřevěné brikety díky minimální vlhkosti nevypouštějí při spalování do ovzduší tolik spalin a škodlivých látek jako většina jiných druhů přírodních paliv. Proto se o nich dá mluvit jako o ekologickém otopu.

Dřevěné brikety nejsou nijak drahou záležitostí. Jedna paleta o hmotnosti cca 800 kilogramů dnes vyjde na cca 5 tisíc korun, přičemž v běžném rodinném domě za topnou sezonu spotřebujete asi 4 – 6 tun paliva. Lehce si tak spočítáte, na kolik peněz vás topení dřevěnými briketami vyjde.

Výhodou je, že se brikety ze dřeva na paletách snadno skladují, takže si doma můžete udělat zásoby klidně i na několik let dopředu. Nyní, kdy je cena dřeva obecně velmi výhodná, je tvorba zásob rozhodně na místě. Nikdy nevíte, jaká situace bude na trhu panovat v příštích letech.

Objednejte si palivo online a máte po starostech

V kotli na tuhá paliva se dá topit mnoha palivy. Dřevěné brikety se však ukazují jako správná volba. Objednat se dají i přes internet, kdy vám je firma doveze až domů, takže je nemusíte složitě shánět a přepravovat.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
29. července 2020


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!