Sladký dar přírody. Jak získat med?

článek je inzerce, nejde o odborný text
Včelařství je láska. Musíte k němu mít vztah, proto u spousty včelařství jde o rodinnou tradici. Pokud i vy toužíte stáčet zlatavý, sladký poklad od včeliček, podívejte se, s jakou výbavou můžete pracovat. Zaměříme se na medomety.


Medomety – druhy

Medomety jsou přístroje, s nimiž se stáčí med. Práce s tímto zlatavým produktem od včeliček není náročná. Samozřejmě se musíte chránit před včelami, ovšem získávání plodů jejich pilnosti je v dnešní době snadné, protože existují i mechanické medomety, které vám práci ulehčí.

Jaké druhy medometů tedy existují? Jestli si chcete užít práci s medem se vším všudy, pak si kupte ruční medomet. Má snadné ovládání, nemusíte jej složitě nastavovat. Jde o cenově nejvýhodnější medomet. Pokud si tedy chcete užít práci s medem jako takovou, pak je pro vás vhodný tento pomocník.

Ale jestli si chcete práci trochu usnadnit, a přitom mít stále stočený kvalitní med, pak si kupte tangenciální variantu. Je maximálně šetrný k vosku z plástů, můžete si nastavit rychlost otáček a směr otáčení. Všechny části, které přijdou ke kontaktu s medem, jsou jako v předchozím případě nerezové.

Existují i zvratné medomety. Jde o nejdražší variaci, máte ovšem k dispozici mnoho programů, které vám práci maximálně ulehčí. Navolíte si rychlost motoru, máte možnost nastavení ručního i automatického programu.

Nabídka medometů – www.vcelarstvi-razovi.cz

Ptáte se, kde koupíte kvalitní medomety? Obraťte se na firmu, jež má bohaté zkušenosti. Včelařství Rážovi (www.vcelarstvi-razovi.cz) je rodinná společnost, která se zabývá medy již ve třetí generaci.

V jejich nabídce naleznete samozřejmě mnoho druhů medu, vybavení pro včelaře, stejně tak si zde lze koupit bohaté příslušenství k získávání medu včetně zmíněných medometů nebo třeba vařák na vosk.

Pokud budete potřebovat, odborně vám poradí. Jde o včelařství, které je si zakládá na spolehlivosti a vstřícnosti. Ať už začínáte, nebo máte se stáčením medu nějaké zkušenosti, zde najdete vše kvalitní, co k práci s včeličkami potřebujete.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
29. prosince 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!