Víte, jaké chemické složení má obyčejné vejce nebo banán?

autor: Petr Kadlík
Jako zákazníci bychom se jistě měli zajímat o složení potravin, takže v obchodech pečlivě studujeme malým písmem psané dlouhé výpisy složení a hledáme, jestli neobsahují nějaké 'nebezpečné' chemikálie. Přitom ale často nemáme ani tušení, co vše obsahuje obyčejné 100% přírodní ovoce.

Tato myšlenka zaujala australského učitele chemie Jamese Kennedyho a proto si zkusil takový rozbor skutečně udělat. Podívejte se, jaká "éčka" například obsahuje obyčejný banán, borůvky nebo kiwi. Asi budete dost překvapeni, co vše se tam dá najít a jaké ohromné množství "nebezpečné chemie" vlastně konzumujete.

Ono totiž ne všechno, co má "uměle a chemicky" vypadající název, musí být skutečně něco v potravinách nepřirozeného... Tak dobrou chuť!

Zdroj: JamesKennedyMonash.Wordpress.com




autor:
Petr Kadlík
email: petr@priroda.cz

datum vydání:
30. října 2018


Diskuze k článku „Víte, jaké chemické složení má obyčejné vejce nebo banán?“



 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!


Nákupem na Pieris.cz
podpoříte chod našeho serveru




Další publikování a šíření obsahu serveru Příroda.cz je bez souhlasu provozovatele zakázáno.
Pokud chcete nějaký obsah převzít tak nás prosím kontaktujte.

© 2004 - 2022 PŘÍRODA.cz
ISSN 1801-2787

Magazín PŘÍRODA.cz je soukromý projekt, provozovaný už od svého začátku v roce 2004 zcela BEZ DOTACÍ či jakékoliv jiné státní podpory.