6 tipů, jak vnést do vašeho domova svěží energii

článek je inzerce, nejde o odborný text
Zima už vám připadá dlouhá a vám se zoufale stýská po slunci? Pomohou nejen procházky přírodou, ale také pár výrazných změn v interiéru. Inspirujte se tipy, které vás nebudou stát moc peněz a do vašeho domova vnesou svěží energii.


1. Pohrajte si s rozmístěním nábytku

Úplně zdarma a jen s použitím vlastních svalů můžete proměnit pokoj k nepoznání. Stačí, když přemístíte nábytek. Ze všeho nejdříve ale doporučujeme generální úklid a vytřídění všeho, co v místnosti nepoužíváte, co vám překáží, anebo se vám okoukalo. Pro lepší představu, jak bude výsledek vypadat, co k čemu ladí a jak se vám to do místnosti vejde, můžete použít některou z aplikací pro návrhy interiéru. Velké divy udělají také stylové nábytkové úchytky. Můžete sáhnout po těch bohatě zdobených i ve výrazných pastelových odstínech, které báječně ladí s dřevěným nábytkem.

2. Převlékněte textilie

Látky v pastelových barvách či ty s květinovým vzorem vám domů přinesou svěží energii. A pokud jste alespoň jen trochu zruční, klidně se pusťte do šití sami. Vyrobte svému domovu přehozy, povlaky na polštář či závěsy na míru. Interiér tak proměníte k nepoznání.


3. Využijte sílu doplňků

Staré známé pravidlo interiérových designérů zní, že rychlé a zároveň efektní změny v interiéru vykouzlí střídání doplňků a dekorací. Nebojte se vsadit na barvy a klidně sáhněte po zářivých odstínech, jako je například žlutá. Až vás přestanou bavit, jednoduše je můžete schovat do skříně a vyměnit za nové. Že nemáte prostor, kde byste mohli vázičky, svícny či sošky skladovat? Zkuste je vyměnit prostřednictvím populárního swapu.

4. Dejte stěnám nový kabát

Dejte sbohem ladění místnosti v neutrálních odstínech a trochu se odvažte. Velkou změnu udělá nová barevnost stěn. Nemusíte se bát ani kombinace více barev v jedné místnosti, jen dbejte na to, aby logicky členily prostor a ladily spolu. Nic nezkazíte jemnými pastelovými odstíny. K nim pak vybírejte buď podobnou, či neutrální barevnost nábytku a doplňků.

5. Pusťte domů zeleň

Trendy se sice mění, ale styl urban jungle už patří mezi interiérové stálice. Pěstování pokojových rostlin je dokonce čím dál populárnější a nic nevnese do vašeho domova více svěžesti, než právě zeleň. Pokojové rostliny přinesou i do toho nejobyčejnějšího interiéru barvy a energii. Rostliny aranžujte do skupinek a nechte je zabydlet na celou výšku místnosti. K tomu skvěle poslouží různé police a regály.

6. Ukažte svou vášeň

Pokud bychom měli doporučit jediný kus nábytku, který vám bude doma dělat největší radost, pak by to byla prosklená vitrína. Ať už sbíráte staré hodiny, sošky slonů nebo vzácné knihy, je škoda, aby se vaše sbírka ztrácela v prostoru a prášilo se na ni. Vystavte si vaše oblíbené kousky, ať je máte na očích. Ještě lépe vaše sbírka vynikne, když si do vitríny pořídíte navíc LED osvětlení poliček.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
13. prosince 2022


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!