Jak se nejlépe starat o psí srst

článek je inzerce, nejde o odborný text
Péče o psí srst je velmi důležitá. Možná se to na první pohled nemusí zdát, ale opravdu je to tak. Kvalita srsti může odrážet zdraví psa a pravidelná péče o ni může předcházet zdravotním problémům. Dnes jsme se na toto téma zaměřili trochu blíže a přinášíme vám několik tipů, díky kterým bude váš pes dokonale spokojený.


Správné krmení je základ

Proto vyhledávejte stravu, která je bohatá na omega-3 a omega-6 kyseliny. Na trhu existuje obrovské množství kvalitních krmiv. Ať už jde o granule pro štěňata nebo pro dospělé psy. Kvalitní maso, drůbež, ryby a vejce jsou vynikajícími zdroji proteinů. Proto hledejte ve složení tyto složky.

Kvalita psí srsti je velmi ovlivněna tím, co pes jí. Stejně jako u lidí, také u psů platí, že "jsme to, co jíme". Vyvážená, nutričně bohatá strava je klíčová pro zdravou srst a celkové zdraví psa. Psi potřebují stravu bohatou na proteiny, které jsou základní stavební složkou srsti. Bez dostatečného příjmu proteinů může srst psa ztratit svůj lesk a začít vypadávat. Navíc tyto látky najdete nejen v granulích, ale dobře poslouží i kvalitní konzervy pro psy.


Pravidelně kartáčujte a koupejte

Kartáčování je nezbytné pro udržení zdravé a čisté srsti. Pomáhá odstraňovat mrtvou srst, udržovat srst bez uzlů a roztřídit případné cizí předměty, které by se mohly zachytit. Psi s dlouhou nebo kudrnatou srstí mohou vyžadovat denní kartáčování, zatímco psi s krátkou srstí mohou vyžadovat kartáčování jen několikrát týdně.

Koupání je pro psy také důležité, ale zde platí pravidlo všeho s mírou. Příliš časté koupání může vysušit jejich srst a kůži. Obecně platí, že většina psů potřebuje koupání jednou za měsíc, ale to může záviset na plemeni, typu srsti a životním stylu. Při koupání vždy používejte šampon určený pro psy. Ty lidské by mohly opět udělat více škody než užitku.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
17. května 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!