Kreativní hračky rozvíjí motoriku dětí

článek je inzerce, nejde o odborný text
Hračky mohou být pro děti nejen skvělou zábavou, ale také užitečným prostředkem pro rozvoj jejich schopností. Právě takové jsou kreativní hračky, které podporují motorický vývoj dětí a navíc umožňují dětem tvořit, experimentovat a vyjadřovat se pomocí různých materiálů a technik.


Rozvoj dětské motoriky

Motorika je schopnost ovládat a koordinovat pohyby těla. Hrubá motorika zahrnuje pohyby celého těla, jako je běh, skákání nebo plazení. Jemná motorika se týká pohybů ruky od ramene k prstům, očních pohybů, artikulačních orgánů a grafomotoriky. Jemná motorika je důležitá pro manuální činnosti, jako je psaní, kreslení, stříhání nebo zapínání knoflíků.

Rozvoj motoriky u dětí probíhá postupně od narození až do školního věku. Děti se učí nové dovednosti a zlepšují svou zručnost prostřednictvím hry a cvičení. Kreativní hračky jsou ideálním prostředkem pro podporu motorického vývoje, protože stimulují smysly, fantazii a zábavu.


Kreativní hračky

Mezi kreativní hračky patří například omalovánky, samolepky, umělecké nitky, kostičky, puzzle, mozaiky, provlékadla, stavebnice, labyrinty, vyšívání nebo plastelína. Tyto hračky nabízejí dětem nekonečné možnosti pro tvoření a učení se skrze hru. Kromě toho ale tyto hračky v dětech pomáhají dětem rozvíjet i duševní a sociální schopnosti. Navíc, pokud mají kreativní hračky přírodní motivy a jsou vyrobeny z přírodních materiálů, tak v dětech také podporují kladný vztah dětí k přírodě.

Jednou z předních značek na trhu s kreativními hračkami je francouzská firma Djeco. Tato značka při návrhu svých her a hraček spolupracuje s mnoha špičkovými výtvarníky, což dává hračkám Djeco jedinečný punc originality. Navíc také dbá na kvalitu a odolnost materiálů a ochranu životního prostředí.

Na kreativních hračkách je skvělé, že nejenom dokáží podpořit motorický vývoj dětí a poskytnout jim zábavu a radost, ale že si s nimi při společném hraní s dětmi mohou užít spoustu zábavy a krásných rodinných chvil i jejich rodiče a prarodiče.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
17. listopadu 2023


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!