Medomety pro včelaře laiky i profesionály (PR)

článek je inzerce, nejde o odborný text
Chováte včely? Poradíme vám, na základě jakých parametrů vybrat medomet, s jehož pomocí vyrobíte med té nejvyšší kvality, kterému nikdo neodolá!


Medomet

Medomet je zařízení primárně sloužící k získání (vytáčení) medu ze včelích plástů. Na výběr máte hned několik typů medometů a vy si musíte dobře promyslet to, jaký bude právě pro vaše potřeby nejvhodnější.

Vybíráme medomet

Jaký medomet zvolit? Na ruční pohon, tangenciální, zvratný či radiální? A především na základě jakých parametrů jej vybrat?

V potaz budete muset vzít hned několik faktorů. Jedním z nich je velikost vašeho včelařství a s ním spojené množství medu, které budete v medometu zpracovávat. Jednotlivé medomety se od sebe totiž liší výkonem a počtem v něm obsažených rámků. Buďme ale konkrétní.

Medomety tangenciální

Chováte včely víceméně pro potěšení? Ale vlastnoručně vyrobeným medem nepohrdnete?

Pak vám doporučíme medomet tangenciální, ať již se třemi, čtyřmi, nebo šesti rámky umístěnými na obvodu bubnu. Tyto medomety bývají ovládány buď ručně, nebo na dvanáctivoltový elektrický pohon.

Medomety radiální

Pro větší včelaře či ty, již se specializují na výrobu květového medu, je vhodnější nerezový medomet radiální s větším počtem rámků a především delším vytáčecím časem, který je nezbytný při zpracování většího množství medu, k němuž dochází právě ve větších provozovnách.

Medomety zvratné

Další možnost představuje medomet zvratný, v němž se kazety s plásty při změně směru otáček samy otáčí. Změnu směru vytáčení navíc lze u těchto medometů manuálně nastavit. Konkrétní medomet také vybírejte podle jeho výkonu a kapacity, tedy množství medu, jež v něm bude zpracováno.

Kde medomet seženete?

Velký výběr medometů najdete například na e-shopu Včelařství Rážovi (na internetu hledejte pod odkazem medomet prodej). V nabídce najdete medomety ruční, elektrické, zvratné, tangenciální, třírámkové, čtyřrámkové i šestirámkové.

Stejně jako další produkty, bez nichž se žádný včelař neobejde, jako jsou odvíčkovávací potřeby, stáčecí nádoby, potřeby pro ztekucování medu, krmení a léčení včel a další včelařské potřeby, jejichž přehled najdete na stránkách včelařství www.vcelarstvi-razovi.cz.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
9. června 2020


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!