Plastové nádrže na vodu přispívají ke zbytečnému plýtvání drahocenné tekutiny

článek je inzerce, nejde o odborný text
Stalo se již téměř zvykem, že během letních veder trpí naše země suchem a nedostatkem užitkové a pitné vody. Řada lidí na to však nedbá a zbytečně plýtvá vodou z kohoutku například při zalévání zahrady. Nejenže je to neekologické, ale zároveň také neekonomické. Přitom si stačí pořídit jednoduchou plastovou nádrž na zachytávání dešťové vody.


Možnosti použití zadržené vody

Využití plastové nádrže na vodu, jež stéká skrz okapy ze střechy, je velmi efektivní. Voda, která by jinak volně odtékala do kanálu, se dá použít například při kropení trávníku, zalévání rostlin na zahradě, mnohdy však také přímo v domácnosti, a to třeba při splachování toalety a mytí.

Výrazně se díky tomu snižuje spotřeba pitné vody z centrální sítě, což vám kromě dobrého pocitu přináší rovněž finanční užitek. Jednoduše za pitnou vodu utratíte méně peněz a rodinný rozpočet nedostává tolik zabrat.

Ročně se takto dají ušetřit minimálně stovky, ve větších domácnostech pak až tisíce korun denně. Vezmete-li v potaz, že kvalitní plastové nádrže na vodu stojí pár tisíc korun, jde rozhodně o dobrou a poměrně rychle návratnou investici.

Proč si vybrat zrovna plastovou nádrž na vodu?

Volba plastové nádrže na vodu je nepochybně rozumným řešením. Kvalitní plastová konstrukce totiž zajistí udržení potřebné kvality užitkové vody, chrání ji před slunečními paprsky a ultrafialovým zářením.

Plastové nádrže na vodu jsou navíc velmi odolné vůči mechanickému poškození, takže vám vydrží řadu let bez nutnosti oprav či výměny. Nemusíte ani provádět žádné složité stavební úpravy, nádrž stačí postavit na vhodné místo a přivést k ní vývod okapu.

V obchodech se dnes dají pořídit poměrně estetické nádrže na vodu, které se barevně sladí s exteriérem domu, takže pak nepůsobí příliš rušivým a umělým dojmem. V každém případě jde o vhodný způsob, jak zadržet drahocennou užitkovou vodu a nachystat se na případné týdny sucha (nejen) v letních měsících.



Článek je INZERCE, nejde o odborný text a informace v něm uvedené nemusí vyjadřovat názory redakce.
V případě Vašeho zájmu mít na www.priroda.cz svou reklamu nás neváhejte kontaktovat.

autor:
datum vydání:
26. února 2021


 

Líbí se Vám naše články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!