Články na téma: JARO
Tématu „jaro“ odpovídá celkem 261 článků, zobrazena 22. strana výsledků:
Hřib peprný – Chalciporus piperatus
Mgr. Jana Hájková26. 07. 2010: Hřib peprný, jinak nazýván též měďohřib peprný nebo také klouzek peprný, je jedlá houba používaná místo…
Patyčka rosolovitá - Leotia lubrica
Mgr. Jana Hájková17. 01. 2010: Patyčka rosolovitá je houba nejedlá, v našich lesích není vzácná, přesto ani nijak zvlášť hojná.
Ucháč obecný- Gyromitra esculenta
Mgr. Jana Hájková31. 03. 2010: Vypravme se dnes společně jako správní mykologové nebo alespoň milovníci hub i za druhem, který je sice jedovatý,…
Šumavský národní park dostal díky průhledným tendrům cenu za nejvíce otevřený úřad
Hnutí DUHA29. 09. 2010: Hnutí DUHA dnes gratulovalo řediteli šumavského národního parku k ceně, kterou správa parku dostala v soutěži o…
Ptačí oblasti. Proč vznikají?
Bc. Lucie Grygová06. 10. 2010: Ptáci jsou výbornými indikátory, vzhledem k jejich velikosti, snadnému odchytu, snadné determinaci i na dálku.…
Ekorady pro každý den
RNDr. Jiří Jakl09. 01. 2008: S radami jak šetřit životní prostředí už pouhým svým chováním se snad setkal již každý. V současnosti…
Nepůvodní druhy fauny a flóry ČR
RNDr. Jiří Jakl08. 02. 2008: Patříte mezi ty, kteří mají co do činění s invaznimi druhy rostlin? Tak to by Vás mohla zajímat následující…
Význam mrtvého dřeva pro ekosystém
Roman Kalous, David Číp14. 05. 2008: Mrtvé dřevo – termín obecně zažitý pro dřevo v různém stádiu rozkladu, a protože se na odumírajícím…
Světový festival ptactva 2008
Zuzana Pangrácová12. 09. 2008: Pomalu ale jistě se nám začíná hlásit podzim, což je pro ornitology období spjaté především s masivní…
Chřapáč jamkatý
Mgr. Jana Hájková20. 11. 2008: Chřapáče jamkatého, někdy též nazývaného chřapáče rýhovaného, můžeme najít i v tomto ročním období.…
Články na téma „jaro“ (celkem 261):
Listování: předcházející | 20 | 21 [ 22 ] 23 | 24 | další
Celkem 27 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.
Listování: předcházející | 20 | 21 [ 22 ] 23 | 24 | další
Celkem 27 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.