Rubrika: EKOPORADNA

Červená řepa nejen proti únavě: Jistě to sami znáte, nejdříve se říká, že je…

Červená řepa nejen proti únavě

27. červen 2013, Jan Holub
Jistě to sami znáte, nejdříve se říká, že je zdravé toto – za rok vyjde vědecká studie a najednou už to zas tak zdravé není, ale namísto toho je teď zdravé jíst ono. V dnešním článku se budeme zabývat červenou řepou, která nám opravdu markantně pomůže s únavou, ale navíc slouží zároveň jako prevence proti onemocnění rakovinou.
Jak pomoci ptákům na zahradě: Není to tak dávno, co jsem v jednom odborném…

Jak pomoci ptákům na zahradě

26. červen 2013, Jan Stehlík
Není to tak dávno, co jsem v jednom odborném časopise četl rozhovor s paní architektkou, která hned na začátku upozornila na to, čeho si všímám již delší dobu: spousta nových českých zahrad se stává velmi "sterilními", bez vyšších, hustších stromů a křovin a s několikrát do měsíce sekaným anglickým trávníkem - jinými slovy tedy místy, kde není příliš živo. Rozhodl jsem se proto sepsat vlastní zkušenosti s udržováním zahrady atraktivní pro ptáky a…
Koření pro zdravější život: Vaření vlastního jídla je skvělý způsob, jak…

Koření pro zdravější život

21. červen 2013, Jan Holub
Vaření vlastního jídla je skvělý způsob, jak mít jistotu a přesně vědět, co váš pokrm obsahuje. V dnešním článku si představíme povzbudivé a zdraví obohacující koření, které můžete přidávat do vašich jídel a zlepšit tak nejen jejich chuť a kvalitu, ale také účinek na vaše zdraví, a to jak se budete cítit. Uvedená koření vám zaručí, že jídlo bude chuťovým požitkem, ale zároveň i tělu prospěšné. A co může být lepšího, než si skvěle…
Citrony, jak je neznáte: Nikoho asi nepřekvapí známé užívání citronů…

Citrony, jak je neznáte

17. červen 2013, Jan Holub
Nikoho asi nepřekvapí známé užívání citronů do čaje v případě nemoci nebo přidávání jejich šťávy do nejrůznějších jídel. Dnes se však podíváme na účinky citronů, které nejsou v obecném podvědomí lidí a většina z nich vás tak může překvapit. Příroda zkrátka byla, je a bude blahodárná. Po přečtení článku už budete muset mít citron ve vaší kuchyni 24/7.
Černý X Zelený čaj: Pití černého čaje je u nás běžnou činností…

Černý X Zelený čaj

11. červen 2013, Jan Holub
Pití černého čaje je u nás běžnou činností již řadu let. Poslední dobou se však stává stále více a více populární i čaj zelený. A jaké jsou tedy vlastně rozdíly mezi těmito dvěma čaji, popř. proč si vybrat právě ten a ne druhý. O tom se dočtete v dnešním článku.
Voda – blahodárný lék aneb co jste o vodě dosud pravděpodobně nevěděli: Tělo potřebuje pro správný chod pravidelný…

Voda – blahodárný lék aneb co jste o vodě dosud pravděpodobně nevěděli

4. červen 2013, Jan Holub
Tělo potřebuje pro správný chod pravidelný přísun tekutin. Mluví se o 2-3 litrech denně, ovšem kdo toto množství doopravdy vypije? Navíc tu důležitou roli hrají aspekty, které bývají lidem zamlčeny.
Jak pěstovat stevii sladkou: Určitě si ještě vzpomenete na nedávný článek…

Jak pěstovat stevii sladkou

15. květen 2013, Jan Holub
Určitě si ještě vzpomenete na nedávný článek, který pojednával o stevii sladké, která je zdravotně nezávadným a netoxickým sladidlem, vhodným i pro diabetiky. Bylinka může navíc posloužit také jako náhrada běžně používaných sladidel. Nejen o nich, ale i o dalších vlastnostech stevie se můžete dočíst v původním článku. Dnes se však budeme zabývat tím, jak si počínat, pokud si chcete stevii sladkou vypěstovat po svém.
Zdravá výživa: překyselení organismu: Víte, co je jedna z nejnebezpečnějších…

Zdravá výživa: překyselení organismu

9. květen 2013, Jan Holub
Víte, co je jedna z nejnebezpečnějších civilizačních chorob dnešních dnů? Možná vás odpověď překvapí – překyselení neboli acidóza. Bylo by naivní myslet si, že právě vás se toto netýká, a proto doporučujeme seznámit se aspoň se základními atributy tohoto článku. Lidský život je totiž závislý na rovnováze mezi kyselinami a zásadami v organismu. Tento fakt je však klasickou medicínou stále ignorován a překyselení nepovažuje za zdraví ohrožující…
Stevie – přírodní sladidlo: Pro mnoho lidí může být Stevia naprosto…

Stevie – přírodní sladidlo

3. květen 2013, Jan Holub
Pro mnoho lidí může být Stevia naprosto neznámý pojem. Jedná se však o blahodárnou bylinu, která je schopna do budoucna nahradit veškerá umělá sladidla přírodní cestou. Krom toho ji mohou používat i diabetici. Korporacím a společnostem asi bude ještě nějaký rok trvat, než přejdou na užití Stevie, jestli vůbec… Vy si ji však můžete vypěstovat třeba přímo v kuchyni. Bylina je v jiných částech světa využívána ke slazení již desetiletí (Rusko,…
Využijte odpadní vzduch! Rekuperace: Zamysleli jste se někdy nad tím, jestli za energie…

Využijte odpadní vzduch! Rekuperace

26. duben 2013, Helena Dvořáčková
[ téma: rekuperace, zateplení ]
Zamysleli jste se někdy nad tím, jestli za energie neplatíte zbytečně moc? Navíc ceny jdou neustále nahoru, ovšem co se s tím dá dělat? Něco přece jen. Existuje celá řada novodobých vymožeností, které nám umožňují využít obnovitelné zdroje, odpady a podobně, k šetření energií a tak i peněz. Nyní si představíme další důležitou metodu, prostřednictvím které můžeme poměrně snadno a rychle ušetřit na vytápění, Rekuperaci. Rekuperace je česky…
Listování: předcházející  | 14 | 15 [ 16 ]  17 | 18 další
Celkem 29 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.